avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, în blocul în care locuiesc, comitetul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, în blocul în care locuiesc, comitetul abuzează ...

Bună ziua, în blocul în care locuiesc, comitetul abuzează de atribuțiile ce îi revin, de fapt președintele este cel care face unele investiții și lucrări , fiind susținut de cei 2 membrii ai comitetului cu care este prieten, fără ca Adunarea Generală să aprobe sau măcar să știe. De ex, ultima lucrare: a montat pe peretele exterior al blocului priză de încărcare a autoturismului său personal fără a solicita acceptul adunării generale. La această priză încarcă și alte mașini, atât proprietate personală a unor cetățeni, cât și mașini care aparțin unor firme care aprovizionează magazine în zonă. Apoi, legat de aceasta, la recomandarea ISU a trebuit să monteze extinctoare pe paliere. De asemenea, spune că ar fi montat contor separat pentru consumul de curent electric la autoturisme, dar a pus încuietoare electronică la ușa de la ghena din spatele blocului, iar din cauza aceasta personalul de la PPC nu a putut să intre să verifice consumul, iar când s-a intrat au constatat că toată instalația respectivă este ilegală, fără avize etc. Bineînțeles că toate aceste lucrări s-au făcut cu banii asociației!! Și alte lucruri asemenea: refuză să arate documentele asociației la cererea membrilor asociației, a modificat spațiul de la uscătorie și l-a închiriat, nu mai are nimeni cheie de acces, amenzile ulterioare le-a plătit asociația......În fine, întrebarea mea este: prin adunare generală extraordinară se poate schimba comitetul? legea spune că aceasta se poate convoca de către 20% dintre membrii asociației, ar însemna la nr nostru de apartamente 8 participanți. Este suficient pentru schimbarea unui comitet sau trebuie jumătate plus unu? Menționez că acești 8 vom face sesizare la primărie și vom fi alături de PPC la procesul penal care urmează să i se intenteze. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: migaste , utilizator 17:23, 23 Iunie 2025
Bună ziua, vreo părere, ceva? Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxa/ghena gunoi ocupate de un singur vecin de pe palier Cristian V. Cristian V. Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 8 etaje, la etajul 5, la fiecare etaj este o boxa ce a fost dedicata ghenei de gunoi. Intre timp aceste ghene au fost ... (vezi toată discuția)
Pentru a trage un cablu electric in subteran la bloc, este nevoie de 50%+1 sau 2/3 ? RobertoM RobertoM Buna ziua. Am un loc de parcare in subteranul unui bloc si doresc sa imi montez o priza pentru curent electric. Doresc sa iau o firma autorizata care sa ... (vezi toată discuția)
Vecinii de etaj au decis să înlocuiască ușa de la ghenă cu una termopan cu yală fără să mă consulte, iar acum îmi cer 78 de lei ca să-mi dea cheie. e legal? Roxana Sotarnel Roxana Sotarnel Buna ziua. Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc in sectorul 3. Vecinii de etaj au luat decizia de a se inlocui usa de la ghena cu una de termopan ... (vezi toată discuția)