avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cumpăr și vand chestii pe net
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cumpăr și vand chestii pe net

Salut,am și eu o întrebare eu cumpăr și vand chestii pe net(discord,telegram etc) și toți bani pe care ii fac pe paypal sau din coduri paysafe,le bag/retrag pe un card de skrill care este pe numele mamei mele pentru ca nu am 18 ani iar temerea mea este dacă anaf se poate sesiza cu privire la tranzacții deoarace sunt destul de mari,doar luna asta am tranzacții de 3000 de lei.Ii pot crea probleme mamei prin aceasta chestie?
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Bubu6969 , utilizator 16:21, 23 Iunie 2025
Da , ii puteti crea probleme , apare cu venituri nejustificate si - ce-i mai rau - pentru care nu plateste impozite .
Și ce i se poate întâmpla ?Tocmai acum 10 min am mai avut o tranzacție destul de maricica,de 200e.O poate pune sa plateasca impozit pe tot ce am făcut eu pana acum??

CHKa a scris:

Da , ii puteti crea probleme , apare cu venituri nejustificate si - ce-i mai rau - pentru care nu plateste impozite .

Da , ii poate cere impozite . Pe de alta parte , sunt venituri nedeclarate pentru a putea fi impozitate . Asta se numeste evaziune fiscala si e fapta penala .
dar skrill și paysafe îmi ia taxa la fiecare tranzacție?Deci sunt impozitați ca și cum?

CHKa a scris:

Da , ii poate cere impozite . Pe de alta parte , sunt venituri nedeclarate pentru a putea fi impozitate . Asta se numeste evaziune fiscala si e fapta penala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa pronosticuri sportive Viorelmarian748 Viorelmarian748 Buna ziua ! Vand pronosticuri sportive de aproximativ 2 ani pe forumuri/facebook, cat si pe alte retele de socializare. Metodele de plata pe care le accept ... (vezi toată discuția)
Caut raspuns de un an: impozitul se plateste doar cand banii ajung in contul bancar? raduma raduma Am o intrebare la care nu am primit inca un raspuns definitiv. Am intrebat mai multi contabili. Sunt PFA, si in 2010 am primit bani pe contul meu Skrill. ... (vezi toată discuția)
Vanzarea produsului, impozite, taxe. antipot antipot Vreau sa ma informez in legatura cu unele chestii. Vreau sa creez un produs care sa il vand online si sa il trimit prin posta Un DVD, film, creat acasa ... (vezi toată discuția)