Copilul nostru s-a nascut in data de 23.05.2023. Eu am intrat in CCC in data de 07.08.2023. Actele le-am depus in data de 19.09.2023, chiar in ziua cand a intrat in vigoare ordonanta privind cele 2 luni ale tatalui. Noi credeam ca beneficiem de 1 luna. Am aflat din intamplare ca cei de la AJPIS Timis mi-au suspendat indemnizatia la 23.03.2025. Atunci sotul meu a facut cerere la serviciu pt suspendarea contractului de munca din 10.04. Cererea lui la AJPIS a fost respinsa pe motiv ca e mai putin de 2 luni. Va rugam ajutati-ne cu aceste 2 informatii:
1. Care este perioada corecta de CCC pt mama? (sunt judete precum Sibiu si Botosani unde criteriul este data de nastere a copilului. La AJPIS Timis e data de solutionare a dosarului. In cazul nostru 04.10.2023)
2. Chiar daca e 2 luni perioada aferenta tatalui, sotul meu nu poate beneficia deloc de indemnizatie - strict pt perioada in care i-a fost suspendat contractul mai mica de 2 luni?
Am contactat un avocat si intentam proces. Fiidca avem de recuperat 2 indemnizatii cu suma maxima. Din ce am vb cu dna avocat data de intrare in drept ar trebui sa fie cea corecta. Adica data de intrare in Ccc. In cazul nostru 07.08. Mult succes. Macar faceti contestatie
Si cum se explica art.III alin. 2 din oug 164/2022 ? Cu prevedere la alin. 4^1
Eu nu pot sa cred inca ca aceeasi lege pentru toata Romania, poate avea interpretari si solutii diferite in functie de judet.
Si mai mult de atat s-au facut platile, chiar daca decizia era dupa 19.09.2023, dar dosar depus inainte si intrare in ccc inainte de aceasta data.