Am vazut in Programul de Guvernare (inca draft) ca de la 1 august, TVA la tranzactiile imobiliare creste de la 9 la 19%.
Eu deja am semnat o promisiune de vanzare si am dat avansul pentru o locuinta noua. Ma ingrozeste ideea ca trebuie sa platesc mii de euro in plus. Ma puteti ajuta sa inteleg daca trebuie sa platesc tva 19%? Pentru ca promisiunea pe care am semnat-o stipula ca TVA-ul era inclus in pret (desi se mentioneaza, intr-adevar, tva 9%)
Din promisiune:
.PREȚUL
Noi, Părțile, am convenit ca prețul ferm și irevocabil al vânzării să fie de XYZ EUR, TVA 9% inclus, urmând a fi achitat de către Promitentul Cumpărător la cursul de referință stabilit de Banca Națională, în ziua efectuării plății.
Preţul net al Imobilului nu include: a) alte taxe şi impozite decât cele incluse explicit prin prevederile prezentei Promisiuni; costurile/taxele/onorariile aferente lucrărilor suplimentare şi obţinerii aprobărilor/ autorizaţiilor pentru lucrările suplimentare solicitate de Promitentul Cumpărător, precum şi prelungirii acestor aprobări/autorizaţii;
; taxele şi onorariul notarial aferente redactării, autentificării și intacestea vor fi suportate integral de Promitentul Cumpărător;