avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva 19% tranzactii imobiliare, desi pretul agreat ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva 19% tranzactii imobiliare, desi pretul agreat include TVA

Draga comunitate,

Am vazut in Programul de Guvernare (inca draft) ca de la 1 august, TVA la tranzactiile imobiliare creste de la 9 la 19%.
Eu deja am semnat o promisiune de vanzare si am dat avansul pentru o locuinta noua. Ma ingrozeste ideea ca trebuie sa platesc mii de euro in plus. Ma puteti ajuta sa inteleg daca trebuie sa platesc tva 19%? Pentru ca promisiunea pe care am semnat-o stipula ca TVA-ul era inclus in pret (desi se mentioneaza, intr-adevar, tva 9%)

Din promisiune:
.PREȚUL
Noi, Părțile, am convenit ca prețul ferm și irevocabil al vânzării să fie de XYZ EUR, TVA 9% inclus, urmând a fi achitat de către Promitentul Cumpărător la cursul de referință stabilit de Banca Națională, în ziua efectuării plății.

Preţul net al Imobilului nu include: a) alte taxe şi impozite decât cele incluse explicit prin prevederile prezentei Promisiuni; costurile/taxele/onorariile aferente lucrărilor suplimentare şi obţinerii aprobărilor/ autorizaţiilor pentru lucrările suplimentare solicitate de Promitentul Cumpărător, precum şi prelungirii acestor aprobări/autorizaţii;
; taxele şi onorariul notarial aferente redactării, autentificării și intacestea vor fi suportate integral de Promitentul Cumpărător;

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexa1998 , utilizator 18:38, 24 Iunie 2025
Urmăresc!
Urmaresc, sunt in aceeasi situtatie, rugam raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota redusa tva pentru lucuinte si clauza penalitati intarziere finalizare constructie imobil Luisa A Luisa A Buna ziua, Am semnat, in ianuarie 2007, o promisiune de vanzare cumparare de bun viitor si as vrea sa inteleg daca: a) putem beneficia de reducerea de ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)