Am avut o condamnare la 1 an cu amanare la executare și apăre în cazier,este normal? Am fost la volan și fumasem o tigare,mi sa dat în aprilie 2022 1 an cu amanare și 2 ani de încercare...nu am mai făcut nimic ,m-am dus acolo când ma chemau la probațiune dar acum în 2025 îmi trebuie pt angajare cazier și apare ca am fost 1 an condamnat cu amanare...știam ca nu apare în cazier asa ceva..este normal?
trandafir2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Amanarea aplicarii pedepsei, nu este o condamnare.
(este o inventie a noului cod penal, o forma de individualizare)
Daca scrie condamnare acolo este putin gresit.
Amanarea aplicarii pedepsei apare in cazier. Adica se inscrie in cazier.
Dar, chiar daca va apare in cazier, nu va atrage nicio decadere.
Persoanele fizice înscrise în cazierul judiciar sau cu privire la care s-au făcut notări provizorii se scot din evidență dacă se află în una dintre următoarele situații:
(...) au trecut 2 ani de la data când s-a pronunțat o hotărâre definitivă de amânare a aplicării pedepsei și nu s-a dispus revocarea sau anularea amânării aplicării pedepsei conform art. 88 sau 89 din Codul penal;
Ok am înțeles perfect,dar acum suntem în iunie 2025 deci 3 ani si2 luni de la pronunțare definitiva și am scos on line cazierul și apare ...aveam nevoie la angajare..deci super..ce ar trebui sa fac?
lauriancului
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am rezolvat totul...atenție pt cei interesați și în aceeași situație...dacă scoateți online va apare in cazier dar dacă va duceți la orice secție de politie și solicitați va apărea curat cazierul..cu mențiunea expresa sa va situați în aceeași situație ca a mea...mulțumesc mult pt raspunsuri