avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil - schimbare abuziva a pretului dupa montaj ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil - schimbare abuziva a pretului dupa montaj gard, intelegere verbala

Buna ziua,

Am angajat un mester găsit pe OLX pentru montarea unui gard din plasă bordurată. În anunţ nu era trecut preţul, dar l-am contactat telefonic şi, în timpul conversaţiilor (pe speaker, cu soţul meu martor), mi-a comunicat un preţ clar pe metru liniar, pe care l-am acceptat verbal.

Lucrarea a fost finalizată, însă mesterul ne-a cerut apoi un preţ aproape dublu, susţinând că manopera se calculează „pe metru pătrat” – lucru niciodată discutat şi neacceptat de noi.

Pentru a avea dovadă a plăţii, am achitat jumătate cash şi jumătate prin transfer bancar, iar în menţiuni am trecut “montaj gard”.

Menţionez încă:
– Avem în istoricul telefonului mai multe apeluri pe zile diferite referitoare la aceeaşi lucrare.
– Deţinem oferte scrise de la alţi meşteri/firme, toate indicând preţul la metru liniar.
– Nu avem mesaje scrise sau înregistrări audio, doar martorul şi istoricul apelurilor.

Întrebări:

Care este valoarea juridică a înţelegerii verbale în aceste condiţii?

Pot refuza legal diferenţa de plată şi rămâne la preţul iniţial convenit?

Pot formula o plângere penală pentru tentativă de înşelăciune, în lipsa unui contract scris?

Vă mulţumesc anticipat pentru sprijin şi clarificări!
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 06:52, 26 Iunie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, contractul verbal este valabil insa mai greu de dovedit sub aspectul clauzelor sale, incluzand pretul. La fel si plata cash. In principiu nu datorati nicio diferenta, cum dvs nu aveti contract, nici dansul nu are. Ar fi bine sa va intelegeti. De altfel, aveti la indemana poaibilitatea de a sesiza Anaf pentru venituri nedeclarate ale mesterului si eventual plangere penala daca se insista asupra noului pret.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
cand e vb de plasa bordurata se ia la metru liniar, intelegerea verbala cat conteaza pt unul, conteaza si pt altul, adica nici el nu poate dovedi altceva. puteti sa nu platiti diferenta, dar plangere penala nu aveti pt ce ii face, adica nu pt inselaciune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acest procedeu l-am vazut si la niste oameni care zic ca repara invelitori si dupa ce dau tigla jos dubleaza pretul. La astfel de comportament ar fi trebuit sa-i dati toti banii prin transfer bancar si apoi sa-i spuneti sa paraseasca rapid proprietatea ca sa nu il reclamati la ANAF ca nu v-a dat macar bon fiscal sau sa reclamati incalcarea proprietatii fara acceptul dumneavoastra. Daca ati achitat valoarea convenita initial bine ati facut. Acum lasati treaba asa cum a picat..
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2025
VladP, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda- mi-au fost furati banii pentru chirie Cristina Maria199 Cristina Maria199 Buna! Sunt din bucuresti si am 23 de ani. O sa trec direct la subiect. Eu doream sa ma mut in chirie. Vineri am gasit un apartament in sectorul 3 langa Auchan ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie si distrugere ralucutzan ralucutzan buna ziua!am si eu niste nelamuriri!ieri dupa amiaza vecinul meu scump a asteptat sa plece toata lumea de acasa si apoi ne a daramat gardul din gradina si si ... (vezi toată discuția)
Inselaciune la vanzare imobil cornelia05 cornelia05 Dacă cineva cumpara un apartament prin programul Prima Casa si vânzatorii s-au înțeles cu cumpărătorii ca unele bunuri mobile sa rămână la ... (vezi toată discuția)