avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prelungire promisiune de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prelungire promisiune de vanzare-cumparare

Buna ziua!
La data de 30.01.2025 am incheiat o primisiunne de vanzare cumparare, cu termen de predare a imobilului cu data de 01.07.2025.
In clauzele promisiunii este specificat urmatoarele:

"Transferul dreptului de proprietate asupra imobilului ce face obiectul prezentei Promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare se va face la data încheierii Contractului de vânzare in forma autentica, respectiv la data de 01.07.2025 cu posibilitatea prelungirii acestui termen prin act adițional încheiat de părți."
Am discutat cu agentul si el zice ca nu este necesar sa facem act aditional deoarece primisiunea sa prelungeste automat pe o perioada de 90 de zile, cat este legal pentru dezvoltator sa intarzie lucrarea.
Acum intrebarea mea este: sa astept finalizarea lucrarilor pentru o perioada de 90 de zile fara sa fac act aditional? Sau sa inchei un act aditional pentru siguranta mea?
Mi-a fost transmis ca daca cer sa fac un act adițional, cheltuiala va fi pusa pe seama mea deoarece eu solicit un act aditional si notificarea nu a fost primita din partea deazvoltatorului. Ce parere aveti, cum ar trebui sa procedez?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2025
SID2, utilizator
Ce scrie în contract se aplica.

SID2 a scris:

Buna ziua!
La data de 30.01.2025 am incheiat o primisiunne de vanzare cumparare, cu termen de predare a imobilului cu data de 01.07.2025.
In clauzele promisiunii este specificat urmatoarele:

"Transferul dreptului de proprietate asupra imobilului ce face obiectul prezentei Promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare se va face la data încheierii Contractului de vânzare in forma autentica, respectiv la data de 01.07.2025 cu posibilitatea prelungirii acestui termen prin act adițional încheiat de părți."
Am discutat cu agentul si el zice ca nu este necesar sa facem act aditional deoarece primisiunea sa prelungeste automat pe o perioada de 90 de zile, cat este legal pentru dezvoltator sa intarzie lucrarea.
Acum intrebarea mea este: sa astept finalizarea lucrarilor pentru o perioada de 90 de zile fara sa fac act aditional? Sau sa inchei un act aditional pentru siguranta mea?
Mi-a fost transmis ca daca cer sa fac un act adițional, cheltuiala va fi pusa pe seama mea deoarece eu solicit un act aditional si notificarea nu a fost primita din partea deazvoltatorului. Ce parere aveti, cum ar trebui sa procedez?

Buna ziua,

Trebuie analizat contractul de catre avocat,pentru a stabili daca un act aditional este in favoarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare marinicad2002 marinicad2002 buna ziua am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unui apartament la mansarda, in sibiu, in octombrie 2007, care atunci era in ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune vanzare-cumparare ciprian_stanciu ciprian_stanciu Buna ziua, Am semnat un act de promisiune de vanzare-cumparare, in calitate de cumparator, pentru un apartament cu data scadenta de 30 Noiembrie 2015. ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare expirata de 2 zile Ioan1Florin Ioan1Florin Salut,daca \"Promisunea bilaterala de vanzare-cumparare\" care o fost facuta la notar,a unui imobil,a expirat.Este posibil ca eu sa nu mai pot incheia ... (vezi toată discuția)