Daca în perioada 1988-1991 eu am lucrat în condiții deosebite si pe cartea de muncă apare siderurgia B si siderurgia A pe adeverința ptr dosarul de pensionare nu mi s-a dat nici macar grupa a II de muncă ce pot sa fac??
In carnetul de munca : " Evidentierea perioadelor ce se încadrează în grupele I şi II pentru pensie se face cu precizarea locului de muncă, a grupei de muncă şi a punctului din tabelul anexa la ordinul ministrului muncii şi ministrului sănătăţii, la care figurează acest loc şi cu precizarea timpului cît cel în cauza se afla în aceasta situaţie, în raport cu programul de lucru. Cînd se produc schimbări ale locului de muncă, în cadrul aceleiaşi grupe sau de la o grupa de muncă la alta, se fac înscrieri corespunzătoare situaţiei nou create.
Atunci cînd activitatea titularului carnetului de muncă nu se mai încadrează în grupele I şi II de muncă, la coloana 3 se va inregistra "încetat încadrarea în grupa ....", mentionindu-se la celelalte coloane datele necesare.
După efectuarea acestei înregistrări, pe rindul imediat următor din carnetul de muncă se precizează timpul cît s-a lucrat în grupa I şi II de muncă în vederea pensionării, în raport cu programul zilnic, săptămînal sau lunar de lucru, folosindu-se întreg spaţiul de la coloana 3 la coloana 7 inclusiv, astfel: "În perioada de la ......... pînă la ..... a lucrat în grupa (I sau II de muncă) poziţia nr. ........ din anexa la Ordinul nr. ... din ....... al ministrului muncii şi ministrului sănătăţii, în total ..... ani ..... luni ...... zile (repetindu-se şi în litere)... "
Prin urmare, asa trebuia sa se mentioneze in carnetul de munca pentru a putea beneficia de grupa.
Grupa a ii-a de munca
a&a
Va roog...imi poate explica cineva ce inseama :
1. \\"beneficiaza de incadrarea in grupa a II-a de munca daca a lucrat in conditii deosebite intre 70-100% din ... (vezi toată discuția)