avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua. Am poprire pe contul meu BRD. Am luat un ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua. Am poprire pe contul meu BRD. Am luat un credit ifn ...

Bună ziua. Am poprire pe contul meu BRD. Am luat un credit ifn în 2022 și fiind prea mari comolisionale din păcate nu am mai putut achita. Poprirea o Am de luna aceasta , eu iau indemnizație creștere copil și mi s-a tras suma de 850 lei , din ce am citit , indemnizația nu este supusă popririi. Am sunat la banca și îmi tot spun ca e legal ce au făcut, ce pot face ? E legal ?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 16:52, 26 Iunie 2025
Buna ziua, Prin decizia nr. 232/2021 publicată în M.Of. 549 din 27 mai 2021, CCR a stabilit două aspecte extrem de importante: (1) că poate fi urmărită silit indemnizația de creștere a copilului primită de un părinte, dispoziția legală care interzice aceasta fiind neconstituțională; (2) că întreținerea unui copil se prestează în natură, și numai în caz de refuz al executării ei de către părinte se va fixa plata unei pensii bănești.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! am înțeles ca a apărut în monitorul oficial ... Medeea100620 Medeea100620 Bună seara! Am înțeles ca a apărut în Monitorul oficial legea care permite poprirea pe indemnizația de creștere copil. Dacă indemnizația vine prin ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe sumele ce reprezinta alocație de stat? ignat_adi ignat_adi Se poate pune poprire pe sumele ce reprezinta alocație de stat pentru copil cu handicap, prestații sociale, indemnizație de creștere copil cu handicap? ... (vezi toată discuția)
Se pot face popriri din indemnizatia de ccc? Ana loredana Ana loredana Buna ziua am poprire pe cont sunt in Ccc mi se poate trage din banii din cont? Pe acelasi cont am si alocatia. (vezi toată discuția)