avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, noi am cumparat un apartament pe numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, noi am cumparat un apartament pe numele baiatului acum 5 ani ...

Bunaziua, noi am cumparat un ap pe numele baiatului acum 5 ani cand a implinit 18 ani, pe numele nostru nu pute am intrucat am avut anumite probleme la o banca, lucrurile sau rezolvat intre timp, acum vrem sa stim cum ne putem asigura ca nu vom fi dati afara din apartament de catre baiat sau de catre banci ( daca face vre o prostie ) este singurul copil, contractul de uzufruct viager cu clauze speciale cum ca ap nu se poate vinde, ipoteca / greva de sarcini este suficient ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți sa ii interziceți sa vândă. Bunurile trebuie sa circule.
Dacă vă constituie un drept de uzufruct viager, va putea vinde, dar cumpărătorul va fi obligat sa va respecte dreptul de a folosi bunul, pana la decesul dvs.
Adică va cumpăra imobilul cu dvs în el.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar sa vrea si baiatul , l-ati intrebat ? ca poate nu vrea … Si daca se impotriveste , nu puteti face ABSOLUT nimic .
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2025
CHKa, utilizator
Baiatu accepta orice varianta
Sa va dea drept de uzufruct viager. Problema va fi si daca veti vrea sa divortati de sot, va trebui sa il suportați in casa
Buna ziua,

Cata vreme este insituit un drept de uzufruct viager, dumneavoastra aveti dreptul de a poseda si folosi bunul, pana la momentul decesului dumneavoastra.

Dreptul de uzufruct este dreptul unei persoane de a se bucura de bunurile (mobile sau imobile) ce sunt proprietatea altuia și de a le culege fructele naturale, industriale și civile, întocmai ca însuși proprietarul lor, însă cu îndatorirea de a le conserva substanța (art.703 Cod civil).

Alte discuții în legătură

Sfaturi urgente - caz complicat bobita27 bobita27 Buna ziua! Va cer parerea intr-un caz destul de complicat! Mama are 2 copii. Fratele face act de v-c cu drept de uzufruct pt. mama. Mama depinde de unul ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cata_23 cata_23 Buna ziua , As avea urmatoarea problema. Traiesc cu un barbat in concubinaj,el are un baiat dintr-o casatorie anterioara. Mama lui are o casa si ar vrea ... (vezi toată discuția)
Pot cumpăra casa părinților? dacă da, e nevoie și de semnătura fratelui meu? gheorghisan gheorghisan Bună seara , as vrea să cumpăr casa părinților, părinți sunt divorțat. Un din părinți ar ramane in casa cu mn celălalt urmand sa primească ... (vezi toată discuția)