Bunaziua, noi am cumparat un ap pe numele baiatului acum 5 ani cand a implinit 18 ani, pe numele nostru nu pute am intrucat am avut anumite probleme la o banca, lucrurile sau rezolvat intre timp, acum vrem sa stim cum ne putem asigura ca nu vom fi dati afara din apartament de catre baiat sau de catre banci ( daca face vre o prostie ) este singurul copil, contractul de uzufruct viager cu clauze speciale cum ca ap nu se poate vinde, ipoteca / greva de sarcini este suficient ?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu puteți sa ii interziceți sa vândă. Bunurile trebuie sa circule.
Dacă vă constituie un drept de uzufruct viager, va putea vinde, dar cumpărătorul va fi obligat sa va respecte dreptul de a folosi bunul, pana la decesul dvs.
Adică va cumpăra imobilul cu dvs în el.
Cata vreme este insituit un drept de uzufruct viager, dumneavoastra aveti dreptul de a poseda si folosi bunul, pana la momentul decesului dumneavoastra.
Dreptul de uzufruct este dreptul unei persoane de a se bucura de bunurile (mobile sau imobile) ce sunt proprietatea altuia și de a le culege fructele naturale, industriale și civile, întocmai ca însuși proprietarul lor, însă cu îndatorirea de a le conserva substanța (art.703 Cod civil).