avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare sotie in SRL Buna, E legal sa angajez sotia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare sotie in SRL Buna, E legal sa angajez sotia pe SRL sa ...

Angajare sotie in SRL

Buna,
E legal sa angajez sotia pe SRL sa zicem pe 2h pe zi ( sunt 6210, singur client ) pentru o singura luna ( își da demisia apoi )

Poate pe o pozitie administrativa ceva ( real nu o sa faca nimic ).

Am nevoie de document ca e angajata ( pentru creșă ), deci prezinta dovada si isi da demisia.

1. Cat e de legal si ok? Pot sa fie ceva controale, penalități, angajare fictiva etc.?

2. Sa mentionez ca nu am punct de lucru ( la terti ) deci pot si pentru ea sa mentionez ca lucru remote de pe echipamentul ei propriu?

3. Am nevoie sa am pe urma documente justificative pentru autorități de munca pe care a facut-o?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 30 Iunie 2025
1. Daca o angajati , potrivit legii, atunci nu aveti de ce sa va fie teama.

2. Nu este necesar sa mentionati ca nu aveti punct de liucru ..munca poate fi desfasurata , potrivit Codului Muncii, si la domiciliu/telemunca.

3. Dovada ca are raport de munca o faceti cu contractul individual de munca.
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am discutii cu o companie din norvegia pentru un loc ... liveomars liveomars Buna ziua! Am discutii cu o companie din Norvegia pentru un loc de munca remote, part time, in domeniul HR/ angajare personal si desfasurare activitate pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am avut un interviu pentru un job remote. totul a ... Redcit Redcit Buna ziua. Am avut un interviu pentru un job remote. Totul a decurs perfect așa ca răspunsul a fost pozitiv, intervievatorul m-a intrebat daca pot incepe ... (vezi toată discuția)
Obligativitate ssm/psi pentru srl cu contract de mandat? - servicii it remote ionutmcinjau ionutmcinjau Buna seara, sunt administrator la SRL-ul meu si vreau sa prestez servicii de IT. Mi-am intocmit contract de mandat cu mine insumi. Sunt obligat in vreun fel ... (vezi toată discuția)