Pe 25.februarie 2025 am încheiat un contract de rezervare pentru un teren cu o firma imobiliara. Prețul vânzării terenului 12000 euro din care am platit avans 3000 euro, restul 9000 euro se vor plăti la notar în ziua vânzării in august 2026.
In contract este specificat că dacă doresc denunțarea unilaterală la contract pierd avansul de 3000 euro. Problema este că cel care administrează firma imobiliara mi-a trezit suspiciuni prin faptul că dorește acum încă 3000 euro prin act adițional, motivând că îi trebuie bani să facă demersuri pentru apa și canalizare, in condițiile in care tot din spusele lui, nu are finalizate actele (PUZ și dezmembrare). Încearcă probabil să mai scoată niște bani de la mine. I-am spus să-mi arate sau să-mi trimită un Nr de cadastru, o schiță, orice documente că acest teren exista și refuza pe motiv că sunt date personale, deși le putea blura. Trezindu-mi suspiciuni, m-am interesat de aceasta persoana pe internet din documente publice și am aflat de pe site-ul Judecătoriei locale că acesta are mai multe dosare, din care unul de înșelăciune. Sunt aspecte prin care pot dovedi că am fost mințită, iar firma este preluată de dânsul de un an.
Vreau să renunț la contract, să primesc banii înapoi, pentru că îl banuiesc de înșelăciune.
El mi-a promis telefonic că îmi va da banii înapoi dacă menționez pe contract că renunț la rezervare teren din probleme personale. Lucru cu care nu sunt de acord decât dacă semnăm amândoi o înțelegere.
Am formulat o plângere pentru poliție. Întrebarea mea este sa accept înțelegere pe cale amiabila sau tergiversez lucrurile dacă depun plângere penală la politie?
Nu doar cadastrul este relevant, trebuie facute diligente ca sa se asigure un cumparator ca terenul corespunde nevoilor dv. Sunt zeci de surprize ce se pot ascunde...
Incercati sa il notificati cu indeplinirea contractului sau rezolutiune, dupa caz.
Concediul lui nu vă privește pe dumneavoastră. Notificați-l cum propune colega, ca să nu începeți un vals în care să vă tot amâne restituirea avansului sub noi și noi pretexte și să vă treziți peste vreo 3 ani că nici nu ați recuperat banii și s-a și prescris dreptul de a-i mai cere în instanță.