avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indemnizatie de handicap pentru cancer cerebral gradul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indemnizatie de handicap pentru cancer cerebral gradul 4

Buna ziua,

Sunt un tanar de 32 ani, diagnosticat cu cancer cerebral de gradul 4 in Ianuarie 2024. Am incheiat planul de tratament, iar in acest moment nu exista niciun simptom al bolii.

Fiind data gravitatea diagnosticului, as dori sa stiu daca ma pot incadra conform legii pentru indemnizatia de handicap.
Mentionez ca sunt angajat cu norma intreaga si nu doresc sa renunt la serviciu, ci doar obtinerea acestei indemnizatii (nu pensie de handicap).

Am incercat sa ma documentez si datele gasite sunt incomplete in ceea ce priveste indemnizatia pentru acest diagnostic sau chiar contradictorii.

[ link extern ]

www.avocatnet.ro/articol_626...

Nu stiu daca acest ordin mai este de actualitate, insa la pagina 71 sunt mentionate succint si tumorile cerebrale maligne:
[ link extern ]

Imi puteti spune, va rog, daca in acest caz se poate face incadrarea pentru indemnizatia de handicap? Doar pe baza diagnosticului primit, deoarece in prezent nu imi sunt afectate functiile cognitive sau motorii.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:16, 30 Iunie 2025
Încercați-vă norocul, să vedeți dacă veți obține un grad de handicap, sau nu.
Depuneți dosarul cu toate dovezile și actele medicale de la RMN, Computer Tomograf, REFERAT de la ONCOLOG, la Comisia de expertiză medicală de pe lângă DGASPC.
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am ca diagnostic carcinom renal stadiul 3, operata ... Daniela Vesel Daniela Vesel Bună ziua. Am ca diagnostic carcinom renal stadiul 3, operata cu scoaterea rinichiului cu tumora maligna. Va rog să îmi spuneți dacă mă incadrez in ... (vezi toată discuția)
Am fost diagnosticata cu carcinom renal și mi s- a scos rinichiul ... Daniela Vesel Daniela Vesel Am fost diagnosticata cu carcinom renal și mi s- a scos rinichiul drept cu tumora care la examenul histopatologic era cancer. Va rog să îmi spuneți de ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar pentru nevoi personale ancaemy ancaemy Am luat un imprumut in 2008 de 9000 ron pe termen de 8 ani,atunci fiind salariata. In prezent in urma unei boli cumplite(cancer) fiind si operata am fost ... (vezi toată discuția)