avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unchiul decedat proprietar de casa are un frate și o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unchiul decedat proprietar de casa are un frate și o sora în ...

Unchiul decedat proprietar de casa are un frate și o sora în viața și 2 frați decedați..eu că nepot( ..fiul fratelui care e în viața doresc sa fac act de proprietate pe casa in urma renunțării verbale a matusei și tatălui meu la mostenire. ...întrebare copii unchilor decedați au dreptul la mostenire?? Adică trebuie să meargă cu mine la notar ?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:27, 1 Iulie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bine că a(u) zis-o DOAR pe vorbe.
Poate că tatăl dvs. nu face ... nefăcuta de a renunța și în scris! Că renunțarea lui nu vă profită dvs. Ci profită copiilor fraților morți.

Da, și aceștia au dreptul la moştenire. Mai mult, dacă tatăl dvs. și sora defunctului renunță la moștenire, ea va fi culeasă de mostenitorii rămași = copiii fraților predecedați.

Tatăl dvs. trebuie să ia (să accepte moștenirea) că să aibă ce să vă dea (partea lui din moștenire).
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2025
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuplu decedat fără urmași. cine are dreptul la moștenire? liliana.rr28@yahoo.com liliana.rr28@yahoo.com Un unchi și soția ambi decedați fara copii dar unchi cu frați în viață doar unu are dreptul fratele în viață sau și copii frățiilor morți? (vezi toată discuția)
Succesiune IOANBIRLEA IOANBIRLEA Buna ziua, as dori sa pun o intrebare legata de o succesiune dupa o persoana decedata care are in viata urmatoarele rudenii: o sora, si nepoti din 2 ramuri ... (vezi toată discuția)
Unchi decedat ContSters51645 ContSters51645 Am un unchi care a decedat acum cateva zile. Suntem 5 nepoti si sora lui. Cine mosteneste averea? Sora decedatului primeste tot sau se imparte si nepotilor? ... (vezi toată discuția)