avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unchi decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unchi decedat

Am un unchi care a decedat acum cateva zile. Suntem 5 nepoti si sora lui. Cine mosteneste averea? Sora decedatului primeste tot sau se imparte si nepotilor? Sora decedatului are 3 copii, ei mostenesc ceva? Ceilalti 2 nepoti vin din partea unui frate decedat, ei ce primesc? Ma puteti ajuta? Inca o intrebare. Taxa de succesiune cat costa?
PS: Nu are testament.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 16:41, 12 Aprilie 2009
Cazul tau ar putea sa nu fie expus complet. Dar in cazul ca acestiia ar fi singurele rude ale decedatului atunci sora decedatului primeste 50% iar cei 2 nepoti de pe fratele predecedat cate 25% fiecare.
Dar unchiul decedat nu are sotie? Nici copii? Nici parinti?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2009
Adrian Copil, Consilier juridic
daca nu are descendenti in linie dreapta mostenesc colateralii.
prin urmare si sora si nepotii mostenesc pe unchiul decedat. nepotii vin la mostenire prin reprezentarea parintelui decedat.
asta inseamna ca cei trei frati ar primi cote agale, iar pentru cei doi frati decedati urca in locul lor nepotii si culeg cota parintelui lor prin reprezentare. nicidecum nu i-a un frate 50 si restul cate 25 la suta.
av zaharia f.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2009
AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN, Avocat
Parintii si sotia au murit, copii nu a avut.
ZFCALIN a scris:

nicidecum nu i-a un frate 50 si restul cate 25 la suta.
av zaharia f.

Evident domnule avocat. Citeste insa cu atentie. Sunt 5 nepoti. Sora decedatului are 3 fii iar fratele predecedat al lui de cujus are 2 descendenti. Rezolva acum spetza si vezi ca vine 50-25-25. Sau poate am uitat eu matematica ...
Inca ceva, In anul 2007 i-am donat unchiului meu un teren, daca nu a fost vandut se imparte si acesta sau se reintoarce donatia?

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sora ? gigelas gigelas Au fost 3 frati.Fiecare cu casa lor. Unul a murit,iar averea a ramas mostenitorilor acestuia (a avut copii). Recent,a murit si sora,dar aceasta nu are ... (vezi toată discuția)
Succesiune IOANBIRLEA IOANBIRLEA Buna ziua, as dori sa pun o intrebare legata de o succesiune dupa o persoana decedata care are in viata urmatoarele rudenii: o sora, si nepoti din 2 ramuri ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)