Buna ziua Forum
Sotia imi deschidea corespondenta adresata doar mie. Dupa o multime de certuri a renuntat.
Acum, deschide corespondenta adresata amindurora. Adica tot ce vine pe numele meu si al ei.
I-am cerut ca corespondenta adresata amindurora sa fie deschisa DOAR in prezenta mea. Evident ca nu tine cont de asta.
Sint eu defect?
Multumesc
trandafir2
Moderator 5din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua, In casatorie, se prezuma ca ceea ce face sotia dvs este cu acordul tacit al ambilor soti.
Cine vrea sa faca proba sau dovada contrara celor prezumate o poate face cu orice mijloc de proba.
Puteti sa ii trimiteti sotiei dvs o notificare prin executor judecatoresc sau prin avocat, cu mentiunea expresa.
Luzer
Utilizator 1din 11 utilizatori consideră acest răspuns util
mergind pe acest principiu, i. e. "in casatorie, se prezuma ca ceea ce face sotia dvs este cu acordul tacit al ambilor soti." inteleg ca daca eu ii car pumni sotiei in cap este cu acordul tacit al ambilor soti?
trandafir2
Moderator 11din 12 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua, NU. Deductia pe care ati facut-o nu este cea corecta. Prezumtia despre care v-am spus se refera la raportul juridic civil care izvoraste intre cei doi soti in timpul mariajului (casatoriei).
Iar pumnii pe care vreti sa-i carati in cap sotiei, vor face cu siguranta obiectul infractiunii de violenta in familie prev. de disp. Art 199 Cod penal, raportat la Art. 193-195 Cod penal dupa caz, situatie in care maximul special al pedepsei prevăzute de lege de la infractiunile de referinta se majorează cu o pătrime.
Iar actiunea penala se va pune in miscare din oficiu. (adica chiar daca nu se plange sotia dvs).
gi-jane2
Moderator 11din 11 utilizatori consideră acest răspuns util
Corespondenta dvs e a dvs si nu are voie sa o deschidă, ii puteți face plângere pt asta, iar daca e comuna, o poate deschide si fara dvs ca e si numele ei pe plic.
Nu pot sa nu ma mir, ce corespondenta poate fi comuna? Pana si facturile vin doar pe numele titularului de contract.
ibn
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca sotia nu respecta ceea ce impuneti dumneavoastra, o puteti ruga frumos, tot frumos si fara pumni in cap ii puteti spune ca daca continua asa va inceta sa va mai fie sotie, pentru a nu mai face faptele descrise. "Ca sa nu cazi cu avionul trebuie sa nu te sui in el" Fara sa uitam ca acest cuvant casinicie provine de la cazna, va doresc succes si intelegere reciproca.
Ce pot sa fac?
florin_sebi
In urma cu un an dupa procesul de stabilire drept de vizita,fostei sotii i sa dat dreptul sa ia copilul la ea de sambata pana duminica,in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)