avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Doresc sa stiu daca parintii fara venituri mai poti ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Doresc sa stiu daca parintii fara venituri mai poti coasigurati, ...

Doresc sa stiu daca parintii fara venituri mai poti coasigurati, in contextul noii ordonante de austeritate?
Cel mai recent răspuns: GMD66 , utilizator 13:12, 4 Iulie 2025
soțul, soția și părinții fără venituri proprii, aflați în întreținerea unei persoane asigurate pot fi coasigurati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit proiectului de OUG prin care Legea sănătății va fi modificată, coasigurarea va presupune și plata unei sume pentru coasigurat:

Guvernul propune renunțarea la mecanismul coasigurării așa cum îl știm acum, când un salariat, de pildă, depune o declarație pentru a coasigura o persoană apropiată pe care o ia astfel în întreținere, coasiguratul devenind astfel un beneficiar al sistemului de asigurări medicale de stat fără contribuție proprie; concret, nu se mai dorește ca acesta din urmă să fie asigurat fără plata contribuției, iar soluția propusă în proiectul de lege e aceea a plății opționale de către cel care ia în întreținere a unei contribuții (10% din 6 x salariul minim brut) pentru cel pe care îl ia în întreținere, totul prin intermediul declarației unice; plata și depunerea declarației nu se va face însă de către coasigurat (care se presupune că nu are venituri suficiente); reamintim că coasigurații sunt soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate;

www.avocatnet.ro/articol_698...
Se pare ca valoarea coasigurarii va fi 2500 ron/an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc să o iau pe mama că coasigurat, ea nu înregistrează ... Motani Motani Doresc să o iau pe mama că coasigurat,ea nu înregistrează niciun venit în momentul de față ,dar are pe numele ei un apartament,o garsoniera și o ... (vezi toată discuția)
Calitatea de coasigurat ildis ildis sunt casatorit de un an si sotia mea este casnica iar eu lucrez cu contract de munca.cum poate beneficia sotia mea de servicii medicale gratuite? (vezi toată discuția)
Documentele de coasigurare nu e suficient sa fie depuse la angajator? ... Chloej Chloej Documentele de coasigurare nu e suficient sa fie depuse la angajator? Iar angajatorul, mai depune alte documente in afara de d112 pentru a trece coasiguratii? ... (vezi toată discuția)