avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Va rog mult un raspuns! In 21.01.2025 am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Va rog mult un raspuns! In 21.01.2025 am parcat masina ...

Buna ziua! Va rog mult un raspuns! In 21.01.2025 am parcat masina in Turda pe o strada f mica cu trafic f redus masina cu rotile din stanga pe un trotuar f mic, cam 1 metru latime. Era inca o masina parcata, nefiind semn de parcare interzisa am crezut ca nu o patesc. Am gasit o nota de constatare, cu onvitatia de a merge la Politia Locala cu permisul si CI. Fiind insa f mica acea nota (10x13cm) am vazut-o doar cand am ajuns in Cluj Napoca. Am dat telefon si am discutat cu doamna care a facut constatarea stabilind ca peste 2 luni cand am din nou drum sa trec pe la sediu. Am informat-o telefonic inainte sa ajung cu cateva zile, cand am ajuns acolo insa nu lucra. Am sunat-o in urmatoarele zile si a spus ca voi primi o hartie sa le transmit datele mele. Le-am spus părinților sa nu accepte nicio hartie de la posta ceea ce au facut insa ulterior a venit un politist local si tatal meu a luat hartia pe care mi-au cerut datele. Am transmis datele iar acum am primit proces verbal cu amenda 405 sau 202,5 in 15 zile. Data procesului verbal e 17 iunie, data de pe plic 20 iunie dar abia ieri sau alaltăieri a ajuns la mine in cutie. Mai pot face contestație in caz ca credeti ca pot avea succes cu ea? Cum fac asta? Stiam ca s-a schimbat legea si in maxim 2 luni trebuia sa primesc amenda…
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:41, 4 Iulie 2025
Legea e la fel, e vorba de 8 luni, 6 pentru întocmirea PV și 2 pentru comunicare.Plătiți amenda, nu aveți motiv de a contesta ceva, stationarea pe trotuar e interzisă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala catalinrmn catalinrmn Buna ziua, Am primit o instiintare de a trimite datele pentru a fi amendat de la politia locala Cluj-Napoca pentru parcarea neregulamentara pe trotuar ... (vezi toată discuția)
Contraventie - parcare pe trotuar Nightmareo6 Nightmareo6 Buna ziua , Am si eu o problema , astazi in Cluj Napoca am intrat pana la banca sa rezolv ceva si din lipsa unui loc de parcare , am parcat pe trotuar ... (vezi toată discuția)
Parcare in fata unei case care nu are poarta de acces auto Hungarya Hungarya Zilele trecute fiind in trecere in oras opresc la un bar sa beau si eu o cafea sa stau cu prietenul de vorba, parchez masina in unei case care are acces ... (vezi toată discuția)