Buna ziua! Va rog mult un raspuns! In 21.01.2025 am parcat masina in Turda pe o strada f mica cu trafic f redus masina cu rotile din stanga pe un trotuar f mic, cam 1 metru latime. Era inca o masina parcata, nefiind semn de parcare interzisa am crezut ca nu o patesc. Am gasit o nota de constatare, cu onvitatia de a merge la Politia Locala cu permisul si CI. Fiind insa f mica acea nota (10x13cm) am vazut-o doar cand am ajuns in Cluj Napoca. Am dat telefon si am discutat cu doamna care a facut constatarea stabilind ca peste 2 luni cand am din nou drum sa trec pe la sediu. Am informat-o telefonic inainte sa ajung cu cateva zile, cand am ajuns acolo insa nu lucra. Am sunat-o in urmatoarele zile si a spus ca voi primi o hartie sa le transmit datele mele. Le-am spus părinților sa nu accepte nicio hartie de la posta ceea ce au facut insa ulterior a venit un politist local si tatal meu a luat hartia pe care mi-au cerut datele. Am transmis datele iar acum am primit proces verbal cu amenda 405 sau 202,5 in 15 zile. Data procesului verbal e 17 iunie, data de pe plic 20 iunie dar abia ieri sau alaltăieri a ajuns la mine in cutie. Mai pot face contestație in caz ca credeti ca pot avea succes cu ea? Cum fac asta? Stiam ca s-a schimbat legea si in maxim 2 luni trebuia sa primesc amenda…
Legea e la fel, e vorba de 8 luni, 6 pentru întocmirea PV și 2 pentru comunicare.Plătiți amenda, nu aveți motiv de a contesta ceva, stationarea pe trotuar e interzisă.