De cite ori isi poate angaja raspunderea un guvern intr-o anumita perioada ? Exista o limita ? Sau poate sa isi asume raspunderea din saptamina in saptamina pe cite un pachet de legi ?
Art. 114 alin. 1 din Constituția României statuează că , Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.
Asadar, Constitutia nu prevede o limitare a angajarii raspunderii Guvernului.
Angajarea raspunderii este prevazuta in mod expres de Constitutia Romaniei (art 114)
Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113 al Constitutiei.
Nu exista o limita maxima/minima a numarului de dati in care guvernul poate face asta.
Nelamurire
ContSters94625
buna!azi m-am inregistrat pe forum.am o rugaminte la voi.as dori sa stiu daca locuintele de serviciu sau cele de interventie dintr-o garnizoana militara fac ... (vezi toată discuția)