avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... De câte ori isi poate angaja raspunderea un guvern ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

De câte ori isi poate angaja raspunderea un guvern intr-o anumita ...

De cite ori isi poate angaja raspunderea un guvern intr-o anumita perioada ? Exista o limita ? Sau poate sa isi asume raspunderea din saptamina in saptamina pe cite un pachet de legi ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 114 alin. 1 din Constituția României statuează că , Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Asadar, Constitutia nu prevede o limitare a angajarii raspunderii Guvernului.
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua

Angajarea raspunderii este prevazuta in mod expres de Constitutia Romaniei (art 114)

Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113 al Constitutiei.

Nu exista o limita maxima/minima a numarului de dati in care guvernul poate face asta.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asumarea raspunderii omudebine omudebine Am ajuns pe acest forum cautand (google-ind) ce inseamna \"asumarea raspunderii\" de catre guvern. Nu am fost lamurit in urma celor citite in replicile ... (vezi toată discuția)
Solicitare informatie ContSters119945 ContSters119945 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la recentul adoptat Cod al Muncii. De unde pot sa il downloadez in format electronic ? (vezi toată discuția)
Nelamurire ContSters94625 ContSters94625 buna!azi m-am inregistrat pe forum.am o rugaminte la voi.as dori sa stiu daca locuintele de serviciu sau cele de interventie dintr-o garnizoana militara fac ... (vezi toată discuția)