avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj apartament ipotecat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj apartament ipotecat

Eu cu sotul meu detinem un apartament cumparat cu banii proveniti din vanzarea unui apartament bun propriu al meu detinut inainte de casatorie in procent de 85% si restul din credit ipotecar. Din acest credit am facut si amenajari ale apartamentului.
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. in cazul unui partaj amiabil cum se face calculul drepturilor cuvenite fiecareia dintre parti si a datoriilor
2. in cazul unui partaj amiabil trebuie sa se faca evaluarea la zi a apartamentului care face obiectul partajului sau se tine cont de pretul la care a fost achizitionat
3. cum se impart datoriile catre banca avand in vedere faptul ca eu am fost in concediu crestere copil 2 ani iar ceilalti 2 nu am lucrat iar inainte de CIC am lucrat 4 ani
Cel mai recent răspuns: anipani , utilizator 11:01, 14 Februarie 2010
Ce fel de credit ati luat? Ipotecar sau de nevoi personale fara ipoteca?
In cazul in care ap. este ipotecat la banca cititi cu atentie contractul pt. ca s-ar putea sa fie inserata o clauza prin care sa trebuiasca sa instiintati banca de hotararea dvs.
Puteti face impartirea printr-o tranzactie in instanta sau printr-un act de partaj voluntar in fata notarului.
Pentru evaluarea bunului puteti apela la un evaluator autorizat (ANEVAR) sau la o Agentie imobiliara.
Apt este sub ipoteca si mai avem niste credite de nevoi personale. As dori sa stiu datoriile cum s-ar putea imparti. Daca eu raman cu apt inseamna ca voi contribui la creditul ipotecar in proportia in care mi se cuvine acesta, adica de 85%? Eu de ex consider ca mi se cuvin 85% si jumatate din restul de 15% care se va imparti intre noi doi. Restul de 15% cam in ce procent s-ar imparti avand in vedere faptul ca sotul meu a contribuit in proportie de 100% tinand cont ca eu am fost in concediu de crestere a copilului? Iar pentru creditul de nevoi personale imparteala se face in proportie de 50%?
Ce inseamna partaj amiabil? Defapt cum se face procedura aceasta ca sa fie costurile cat mai mici mai ales ca partile vor sa se inteleaga? pentru mine inseamna sa facem un act la notar si apoi sa-l ducem la tribunal, nu m-am gandit ca totusi oricat de multa bunavointa vom avea amandoi tot va trebui sa ajungem sa ne sfatuim cu un avocat sau mediator cum spuneti dvs, care sa ne clarifice situatia materiala destul de incurcata si probabil sa ne ia si o taxa, apropo cam cat ar fi aceasta? Defapt as vrea detalii despre pasii pe care trebuie sa-i urmam ca sa clarificam situatia materiala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj nicolae_valentin nicolae_valentin eu si cu sotia mea am facut un imprumut cu ipoteca si cate un inprumut de nevoi personale ca sa construim o casa . in prezent eu platesc ratele de imprumut la ... (vezi toată discuția)
Cum se impart datoriile dupa divort? bebela bebela Eu si sotul meu divortam.Avem un credit pentru nevoi personale, din care am cumparat masina, iar o mica parte din credit l-am investit in apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Despre divort si partaj marcela_solomon marcela_solomon buna ziua...cum se procedeaza si ce solutii sunt pentru divort si partaj: suntem casatoriti din 2003,apartamentul s-a cumparat in 2004 si este pe numele ... (vezi toată discuția)