avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua. As avea nevoie de cateva informatii privind ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua. As avea nevoie de cateva informatii privind referatul ...

Buna ziua. As avea nevoie de cateva informatii privind referatul de la locul de munca.
Am inteles ca referatul poate sa fie facut ori ca avertisment, ori ca sanctiune, gen salariala. Referatul se poate contesta in instanta indiferent de caz, sau doar cand se atinge de salariu, sau in caz ca este rezultata concedierea?
As mai avea nevoie de o informatie privind si daca angajatul poate sa necesite un referat facut celor din conducere? Mai ales la partea cand acea conducere specifica ca la intrarea in incinta este nevoie de echipament de protectie, dar respectivii din conducere se plimba prin incinta fara echipament de protectie, inclusiv inspectorul SSM cand vine in control, care si el, in mod normal, ar trebui sa poarte, nu sa tina morala angajatilor despre cum trebuie purtata protectia, dar el, si conducerea firmei, nu servesc ca exemplu. In cazul asta se poate face reclamatie impotriva inspectorului SSM si conducerii firmei? Inclusiv sa se aplice sanctiuni, caci daca la angajati s-a procedat asa, corect ar fi si la altii mai sus pusi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:58, 10 Iulie 2025
In cazurile mai grave, cand se ajunge in instanta, cu avocati implicati, este adevarat ca angajatul, atata timp cat are un loc de munca activ, desigur, nu trebuie sa plateasca pentru avocat si probabil si alte costuri? In caz ca doreste sa dea actuala firma, sau o fosta firma in judecata, pentru anumite nereguli, chiar abuzuri, care nu s-au putut rezolva pe cale amiabila. Sau am inteles oare gresit cand cineva de la ITM mi-a explicat despre acest subiect?
Ati inteles gresit . Conflictele de munca sunt scutite de taxa judiciara . Dar , daca doriti avocat , il angajati singur , pe banii dvs.
Salariatul nu plateste taxa de timbru, dar poate plati onorariul avocatului pe care il poate angaja sau va achita cheltuielile de judecate in caz ca va pierde litigiul.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
In cazul in care angajatul doreste sa faca o reclamatie catre conducere, impotriva unui sef, sau chiar a unui inspector SSM, pentru ca ei nu respecta aceeasi legislatie pe care ei au impus-o angajatilor sa o respecte in acea incinta, dar conducerea nu ia in seama acea reclamatie, sa ii sanctioneze, asa cum au procedat si cu unii angajati pe acelasi motiv, poate cumva sa intre in categoria de discriminare si se poate apela la niste autoritati mai superioare, gen ITM? Sau daca ITM-ul nu rezolva, atunci in cel mai rau caz, in instanta sa se rezolve asa ceva?
Da, poate intra in categoria discriminare.

Va adresati la CNCD sau să apelati la o instanță de judecată pentru a va apăra drepturile și a primi despăgubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate face parte din comisia de cercetare disciplinara a ... cyan cyan Cine poate face parte din comisia de cercetare disciplinara a salariatilor? Este legal ca din comisia de cercetare disciplinara sa faca parte seful direct ... (vezi toată discuția)
Ce decizii pot lua ca si coordonator productie? b_mario77 b_mario77 BUNA ZIUA!SUNT COORDONATOR PRODUCTIE ,CONDUC O ECHIPA DE 4 OAMENI.UNUL DINTRE ANGAJATI ARE UN COMPORTAMENT DEPLORABIL(IINJURA,AMENINTA CU BATAIA),NU-SI POARTA ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni angajat anusca14 anusca14 Ce sanctiuni poate primi un angajat care nu respecta prevederile CIM privind preavizul, nu-si da demisia desi la angajare a semnat multe acte in acest sens, si ... (vezi toată discuția)