avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. In decembrie 2024, sotul m-a anuntat ca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. In decembrie 2024, sotul m-a anuntat ca are o amanta ...

Buna seara.
In decembrie 2024, sotul m-a anuntat ca are o amanta de cateva luni.
In februarie 2025 a depus dosar divort.

Are doua firme, pana la divort a avut anual timp de 30 de ani profit urias.
Anul acesta, deodata cu divortul, a depus bilanturile contabile si subit e pe pierdere cu toate firmele.
A declarat in acte ca nu mai are profit.

A decis singur ca plateste pensie alimentara minima 600 lei lunar pentru copil.
Ii trimite, cei 600 lei, dar fara sa se intereseze de copil deloc.

Primul termen in dosar va fi in septembrie.

Amanta lui, de sase luni incoace, publica pe social media filme cu ei doi in excursii scumpe si imi rad in nas ca m-au pacalit cu banii.

Avocata mea a cerut in dosar ca el sa prezinte in instanta documentele contabile ale firmelor, dar ce folos daca el si-a manevrat deja totul incat sa reiasa in acte ca e pe pierdere?!

Ce solutii am ca sa dovedesc in instanta ca el de fapt spala banii si ii ascunde ca sa nu plateasca pentru copil pensie prea mare?

Nu mi se pare corect ca eu sa ma lupt sa cresc copilul cu greu cu ajutorul a ceea ce castig, cat si cu ajutorul parintilor mei pensionari, iar tatal copilului sa pacaleasca pe toata lumea, pe mine, instanta, statul....

Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate veniturile nu pot fi stabilite prin prezumtii rezultate din postări pe retele sociale ci în urma actelor contabile,sume declarate la ANAFvenituri provenite din salarii,chirii/dividende etc.Discutati cu av dvs dar se pare cs aceasta face tot ce este posibil..
Se poate dovedi un stil de viata, discutati cu avocata daca nu are venituri, ce alta cale legala este. Legea spune si despre mijloacele de a le obtine.
Bucurati-va ori de cate ori vedeti acele postari, tare bune sunt! Stabiliti o alta strtategie, nu este un standard pentru aceste dosare. Depinde si de judecatorie, de judecator, dar legea permite si alte moduri de a dovedi ca poate plati pensie. Depinde si de domeniul lui de activitate, pregatire...
Documentele contabile sunt de mare ajutor, insa ele presupun fie cunostinte de specialitate, fie o expertiza contabila, dificil de obtinut in instanta. Dar puteti depune clarificari.
Pe langa anul curent, cereti si veniturile din urma.
Salvati fiecare postare, nu discutati cu el despre ele, faceti o strategie si despre acestea cu avocata dv.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere de 1/4 salariu minim nu este corecta! RamonaMDi RamonaMDi Buna ziua. Va rog sa imi explicati. (proces de divort, sot, sotie, avand impreuna un copil in varsta de 17 ani) Din ce inteleg: - se considera ca ... (vezi toată discuția)
Divort - ajutor florin77.popescu florin77.popescu va solicit ajutorul dvs. intr-o problema delicata. Bănuiam de mult că soţia mea mă insală cu un coleg de serviciu al ei, iar zilele trecute bănuiala s-a ... (vezi toată discuția)
Proba in dosarul de divort sperantagabi sperantagabi asi avea informati ca sotul inainte de divort cu cava timp ar fi fost cu amanta in strainatate cu avionul pot sa aflu date despre cind a fost luat bilet de ... (vezi toată discuția)