Sunt asociat într-un SRL și, până în prezent, am transferat sume de bani direct în contul firmei, fără să închei un contract de împrumut sau alt document cu societatea. Aș dori să știu dacă această procedură este legală, cum ar trebui să fie înregistrate aceste transferuri în contabilitate și dacă este în regulă să continui în același mod și pe viitor.
Adică ca asociat, ați împrumutat firma in timp, atunci când firma nu avea încasări. Asta se făcea cu un formular-dispozitie de încasare care se inregistra în registrul de casa și deci în contabilitatea firmei (pe lângă acel contract de imprumut) sau prin transfer în contul bancar al firmei și înregistrarea extrasului de cont în contabilitate.
Dar acum nu mai merge decât varianta sa împrumutați firma prin depunerea numerar în contul bancar al firmei. Tot prin acel cont bancar va puteți și retrage banii cu care ați împrumutat firma etapizat, atunci când firma are încasări, cu înregistrarea extrasului de cont în contabilitate.
Am inteles deci este obligatoriu sa fie imprumut. Nu am incheiat un contract de imprumut cu firma, doar am transferat 30.000 de euro in contul firmei. Voi discuta cu administratorul sa facem si contractul de imprumut sa fie totul in regula. Initial as fi facut si donatie dar mi s-a spus ca nu este posibil si aportul de capital nu era dorit. Va multumesc!