avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua!Deoarece stăpânii câinilor de companie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua!Deoarece stăpânii câinilor de companie din cartier ...

Buna ziua!Deoarece stăpânii câinilor de companie din cartier au transformat gradina mea in litiera și aerul este irespirabil,mai ales vara,arunca gunoaie în gradina,distrug pomii fructiferi,doresc sa pun un gard ,fără fundație,fara bordura,poate gard viu, dar de la primărie mi s-a spus că nu am voie .Se poate doar din fondurile primăriei,prin asociația de proprietari.D-na președinte de asociație nu vrea să încheie convenție cu primăria pt că nu-și asumă îngrijirea spațiului îngrădit .De la primărie mi s-a spus sa fac o solicitare prin care îmi iau eu răspunderea întreținerii spațiului dar nici așa d-na președinte nu vrea.E plin orașul de garduri de toate mărimile ,făcute fără autorizație.Dar mă tem că se va găsi un vecin "binevoitor" care sa mă reclame și ,pe lângă amenda,să fiu obligata sa scot gardul .Ce soluții aș avea?Mulțumesc pt răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 20:15, 10 Iulie 2025
Buna ziua

Cand spuneti "gradina mea" inteleg ca va referiti la zona verde de langa bloc, din dreptul apartamentului dvs. Acela este domeniu public, nu proprietatea dvs.

In Bucuresti, in anumite sectoare (imi vin in minte S2 si S4) primariile au scos gardurile vechi care imprejmuiau zonele verzi de langa blocuri.

Ce am facut noi:
1. am facut sesizari la politia locala (care este in subordinea primariei)
2. aceste sesizari au fost facute de mai multi vecini, de-a lungul a 2-3 luni.
3. politia nu a fost in stare sa rezolve problema asa ca am pus camere video
4. pe baza filmarilor am facut alte sesizari politiei locale
5. nici asa nu s-a rezolvat nimic
6. am depus o sesizare la primarie, cu tot istoricul si de anul trecut din toamna inca asteptam un raspuns.
Am reusit totusi sa obligam primaria sa inlature 2 banci pe care le instalasera si care, cel putin vara, erau o sursa de disconfort pentru vecini din cauza diverselor specimene care beau, ascultau muzica si faceau galagie pana la 2-3 noaptea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratie locala florentinabizdiga florentinabizdiga Buna seara, locatarii scarii unde locuiesc au o mare problema cu un vecin dezaxat, care n-are alta treaba decat sa care gunoaie (respectiv fiare, lemne, ... (vezi toată discuția)
Blocul de lângă noi are pământ și ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare blocul de lângă noi are pămînt și acest pămînt este folosit in interese proprii. Au plantat legume,flori fiecare locatar și ... (vezi toată discuția)
Spatiul din jurul blocului crysty83 crysty83 locuiesc intr-un bloc P+4,la parter cum se iese din bloc in partea dreapta.Prin fata geamurilor mele este acea \"bordura de protectie a fundatiei blocului\" ... (vezi toată discuția)