Înainte de a prezenta problema, țin să menționez că sunt necunoscătoare a procedurilor și a modalităților de a acționa în astfel de situații, și în domeniul juridic, în general.
Părinții mei au primit o executare silită pentru neplata unui credit, executare înaintată de firma de „recuperări” (care acționează ilegal, din ce am înteles), Invest Capital Ltd. Creditul are o vechime de 10 ani, iar plata ratelor lunare a fost întreruptă atunci când tatăl meu a ieșit la pensie și a dorit ca rata lunară (înainte trasă din salariu) să îi fie trasă din pensie, însă operatorii cu care am luat legătura telefonică nu au oferit nici o aprobare, sau feedback sau hotărâre în această privință. Acum, a venit această executare silită, în care se cere plata întregului credit (cu toate că pe parcursul a doi ani de zile s-a plătit rata din salariu), cu mențiunea că, în continuare, se poate face poprire pe pensie sau pe bunurile imobiliare. Cum nu cunoaștem procedurile, am contactat executorul judecătoresc, care ne-a „sfătuit” să facem o cerere de angajament de plată, pe care am și trimis-o pe e-mail în urmă cu 3 zile. Singurul răspuns primit a fost „Cererea a fost trimisă creditorului spre aprobare”. Cât de mult durează să primim un răspuns la cerere, și cum poate evolua procedura de executare silită în continuare?
Cum ar fi fost cel mai indicat să procedăm? Și ce am putea face în continuare, ținând cont și de drepturile noastre?
Ce puteti face in continuare , este sa asteptati raspunsul creditorului . Daca accepta , e ok , iar tatal incepe sa plateasca . Cum din pensie nu se poate retine mai mult de 25% , daca suma e mare , acesta ( creditorul ) va merge mai departe cu executarea si foarte probabil va executa si bunuri imobiliare . Casa de pensii NU e obligata sa faca retineri din pensie la cerere , o face doar cand i se cere de catre un executor , dupa cum nici creditorul sa astepte sa recupereze ce-i al lui ani si ani . Tatal dvs. a procedat cat se poate de gresit cand a ignorat faptul ca , totusi , datoreaza bani . Imprumuturile nu “ dispar “ de la sine . Oricum , prin angajamentul de plata , si-a recunoscut datoria . Nu va bazati pe ideea ca Invest Capital Ltd ar actiona ilegal , executorul a primit acceptul unei instante sa procedeze la executare .
Executor bancar
dascalescu_c
as avea si eu nevoie de niste sfaturi va rog frumos. am fost sunat sa ma prezint la interviu de catre o banca romaneasca ptr postu de executor bancar. in afara ... (vezi toată discuția)
Restanta la credit
70iana
Buna ziua,
Fratele meu a contractat acum 2 ani un credit de nevoi personale la [...].In ultima perioada nu a mai platit ratele deloc (nu stiu exact cate nu a ... (vezi toată discuția)