Bună ziua!
Am calitatea de intimat(creditor) într-un dosar de contestare executare silită care după 4 ani s-a finalizat, iar rezoluția de pe portal este următoarea: Admite în parte contestatia. Anuleaza actele de executare emise de executor, dupa momentul comunicarii actelor de executare, catre prezenta contestatoare, respectiv dupa data de 9.11.2021. Anuleaza în parte, Încheierea executorului de stabilire a cheltuielilor de executare, în sensul ca le reduce la suma de 500 lei. Respinge în rest. Dispune ca taxa e timbru, sa fie restituita contestatoarei, de îndata ce prezenta hotarâre va ramâne definitiva. Obliga creditoarea la achitarea catre debitoarea-reclamanta, a sumei de 4000lei, reprezentând cheltuieli de judecata. Pronuntata azi, 01.07.2025, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei.
Menționez că principala problema a reclamantei a fost voloarea exagerată a cheltuielilor de executare silită stabilite de executor, dar la chemarea în judecata a mai enumerat și alte motive.
Din documentele anexate la dosar nu reies aceste cheltuieli de executare silită.
Întreabarea mea este dacă pot face apel doar pentru reducerea cheltuielilor de judecată?
Hotărârea nu a fost comunicată încă.
Dacă sunteți CREDITOR, culpa cheltuielilor de executare/judecată vă aparține.
Ca creditor nu aveți ce cheltuieli de executare/judecată să contestați prin apel, pentru că vă judecați cu debitorul.
Nu puteți contesta propriile dvs cheltuieli, pe care benevol le-ați acceptat.
Dumneavoastră ați angajat executorul și prin asta v-ați asumat costurile executării silite.
Sunteți bun de plată acum, dacă v-ați angajat cel mai scump executor judecătoresc.
Apel puteți depune doar după comunicarea hotărârii instanței de fond.
Nu înțeleg!
Este vorba de o contestație la o executare silită o acțiune deschisa de debitor.
Executare silită a fost deschisă de mine.
Despre ce cheltuieli spuneți că le-am acceptat benevol?
Cum ați vrea să recuperez banii datorați? Prin rugăminți?