avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... O hotarare judecatoreasca pentru uzucapiune se mai ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

O hotarare judecatoreasca pentru uzucapiune se mai poate ataca ...

O hotarare judecatoreasca pentru uzucapiune , se mai poate ataca daca pagubitul descopera abuzul asupra imobilului lui , si face plangerea la Politie , cu mai bine de o luna , inainte de a se implinii 5 ani , de la data hotararii judecatoresti ? ..... iar actiunea penala incepe abia dupa 2 luni
Respectiv :
- hotararea judecatoreasca asupra uzucapiunii ...30 10.2019
-plangere la Politie ... 04.09.2024
-dosar revizuiere ... 06.09.2024 ...... respins ... conform art.509 ,
-deschidere dosar penal ... 06,12.2024
Tin sa mentionez ca dosarul de uzucapiune deschis in 2019 , are la baza un fals sub semnatura si uz de fals
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2025
Luminita-Sufletel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 07:07, 23 August 2025
Nu va mai bateti capul cu raspunsul ...am citit intre timp si am ajuns la urmatoarea concluzie :
- O fapta penala se prescrie dupa cinci ani de la data comiterii ei . .. degeaba am deschis eu dosar penal , inainte de implinirea celor cinci ani . .
In situatia data , fapta fiind" fals si uz de fals ", nu mai am ce face pe parte penala .
.................
Poate ma puteti sfatuii ce pot face pe parte civila .
Multumesc .
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2025
Luminita-Sufletel, utilizator
NU UITATI SA STERGETI ACEASTA POSTARE ! ! !

- Din cati avocati ati citit postarile mele de luni de zile , niciunul nu ma-ti avertizat ca fapta e prescrisa .
- La zecile de intrebari puse pe acest sait , nu mi s-a raspuns la toate , mai ales la cele care vizeaza comportamentul
abuziv al unui avocat implicat intr-un dosar de uzucapiune , unde se foloseste de un act fals , cu buna-stiinta si
rea-credinta .
- Deschizand dosar penal , am apelat din nou la acest sait pentru informatii si ajutor . Sfatuita fiind de catre
dumneavoastra , am platit si un avocat pe drept penal , care m-a informat in prealabil ca taxele judiciare pe caz penal ,
nu se recupereaza dupa inchiderea procesului , dar o sa-mi recuperez pierderile prin plata daunelor morale si materiale .
- Am platit extra , drumul si ziau de lucru a avocatului , la fiecare declaratie a martorilor .
..... de trei saptamani , avocatul nu-mi mai raspunde la mesaje , fiindca intre timp , anchetatorul m-a informat
ca fapta s-a prescris in 2024 , fiind infaptuita in 2019 ..... dar avocatul a studiat dosarul in 2025 ....
Adica stia , inainte de-ai face plata , ca fapta e prescrisa de anul trecut si fapta nu va mai fi judecata .
....... si ne intrebati de ce nu mai avem incredere in justitie si lege si de ce adesea sunteti sceptici si
enervati in insistentele noastre vis-a-vis de intrebarile ce le punem .... onorariul sa traiasca ! ! !
Posibil sa-mi fie stearsa postarea .... categoric , deranjeaza !
Deranjează doar că nu ați citit regulamentul forumului. Un mic fragment:
Discuţiile din forum nu reprezintă consultanță juridică. Nicio discuţie purtată în forumul Avocatnet.ro nu poate fi interpretată ca fiind consultanță juridică sau de orice alt fel. Răspunsurile primite în acest forum au doar un scop informativ. Datorită naturii complexe a legislaţiei, precum și datorită aspectelor personale ale situaţiei expuse de dumneavoastră, este posibil ca sfaturile oferite prin intermediul Forumului să nu fie aplicabile în situaţia particulară în care vă aflaţi.
---
Consultanţii care participă la discuţii în forum o fac voluntar, fără a fi motivaţi în vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie să înțelegeți că nimeni nu este obligat să răspundă întrebării dumneavoastră și, cu atât mai mult, nu vă putem garanta un răspuns complet, corect și de actualitate. Trebuie sa discerneţi singur în ce măsură răspunsurile primite vă pot ajuta în cazul supus dezbaterii.

www.avocatnet.ro/forum/main/...

Nu v-a promis/garantat ceva nimeni de aici. Actele și documentele dvs. au stat pe masa unui avocat pe care l-ați ales fără implicarea cuiva de pe forum. Îmi pare rău că nu ați putut fi ajutată de comunitate, dar vă rog îndreptați-vă supărarea în altă parte.
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca intr-un dosar de uzucapiune e folosita alta identitate decat ... Luminita-Sufletel Luminita-Sufletel Daca intr-un dosar de uzucapiune e folosita alta identitate decat cea reala ,a defunctului ce e trecu in CF , cu buna stiinta , se numaste Furt de idantitate ? ... (vezi toată discuția)
Am o casa distrusa, ce nu mai poate fi folosita sau reparata ... Luminita-Sufletel Luminita-Sufletel Am o casa distrusa , ce nu mai poate fi folosita sau reparata . Faptuitorul e cercetat penal . Cum fac evaluarea pagubei ca sa-mi recuperez prejudiciul ? ... (vezi toată discuția)
Se poate ? daca nu am castig de cauza intr-un dosar de revizuire, ... Luminita-Sufletel Luminita-Sufletel Se poate ? Daca nu am castig de cauza intr-un dosar de revizuire, deschis pe motiv de uzucapiune tabulara . pot deschide alt proces pentru Tulburare de ... (vezi toată discuția)