avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O țeavă în apartamentul meu s-a spart, provocând ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O țeavă în apartamentul meu s-a spart, provocând ...

Bună ziua,

O țeavă în apartamentul meu s-a spart provocând daune vecinilor de dedesubt. Este o țeavă orizontală pe care este un robinet, țeavă care iese din coloana comună, până in contoar (apometru). Este vorba de un apartament in bloc cu asociație de locatari/proprietari. Acum vecinii de dedesubt cer să fie despăgubiți. In responsabilitatea cui pică această daună? Este asociația responsabila, ținând cont că ruptura a fost până în apometru, sau a mea? Menționez că nu aveam asigurare (o greșeală pe care nu o voi mai repeta)

Mulțumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2025
UserLoser, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:07, 21 Iulie 2025
Multumesc de raspuns. Am uploadat o poza aici: [ link extern ] .
In partea dreapta a peretelui este coloana, si teava mica cu apometrul pare ca este parte din coloana, dar o sa dau lemnul ala la o parte sa ma uit mai bine cum sunt imbinate
Ultima modificare: Duminică, 20 Iulie 2025
UserLoser, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bucata de teava cu apometrul montat care masoara apa spre apartamentul dvs. este proprietatea locatarului.
Doar coloana generală care e VERTICALĂ, și care duce apa la toate etajele, este proprietate comună a asociației.
Țeava orizontală este în proprietatea dumneavoastră.
Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre coloane apa bloc. in interior apartament , exista o ghena ... laura1016 laura1016 Despre coloane apa bloc. In interior apartament , exista o ghena zidita , cu suprafata de 0.3x0.5m=0.15m2 . In interior sint tevile verticale [coloanele] ... (vezi toată discuția)
Defectiunea la "t"-ul de ramificatie la coloana de apa de pe scara, a cui responsabilitate este? a proprietarului sau a asociatiei? Adrian Berar Adrian Berar buna ziua, din \"T\"-ul de ramificatie de pe coloana principala de apa rece de la apartamentul vecinei de deasupra (etajul 1), in masca din baie, intr-o ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu reparații coloană apă în bloc adrianfltm adrianfltm Bună ziua, În apartamentul în care stau ( chiriaș, dar nu cred că e relevant pt situația de mai jos ) au apărut , aproximativ acum o lună pete și ... (vezi toată discuția)