avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista restrictii de exploatare a 5 MC/Ha la padurile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista restrictii de exploatare a 5 MC/Ha la padurile de 35 Ha? ...

Exista restrictii de exploatare a 5 MC/Ha la padurile de 35 Ha? Cei de la ocolul silvic mi au zis ca trebuie sa ma asociez cu alti proprietari sa avem 100 ha.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 17 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 25 din Codul silvic - Drepturi ale proprietarilor
....
(2) Proprietarii terenurilor din FFN cu o suprafață de peste 10 hectare au, pe lângă drepturile prevăzute în prezenta lege, următoarele drepturi pentru recoltarea de produse lemnoase:
a) de a alege sortimentul țel în pădurile cu rol de producție și protecție, conform prevederilor normelor tehnice de amenajare a pădurilor, în cazul în care se elaborează amenajamente silvice conform prevederilor art. 63 alin. (3), cu condiția asigurării continuității la acest nivel, aplicând tratamente adecvate;
b) de a recolta lemn conform prevederilor amenajamentelor silvice;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ana 20 mc si geta alti 20 mc ? Mike41 Mike41 Ana si Geta sunt (co-)proprietare, cf. titlu , pe 9 ha de padure. Codul silvic 46/2008, actualizat, prevede \"Art. 59 (1) Volumul maxim de lemn care se ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare padure Hamarsold100 Hamarsold100 Eu am o padure de 100 de ha, are in jur de 30000 de mc de lemn, pretul metrului cub de lemn este de 200-450 de lei, deci padurea mea ar fcae minim 6000000 de ... (vezi toată discuția)
Avem doar calitate de mostenitor,succesiunea n-a fost inca facuta. ... Marcel Mutu Marcel Mutu Avem doar calitate de mostenitor,succesiunea n-a fost inca facuta. Ce drepturi am de a beneficia de masa lemnoasa din padurea detinuta de tatal decedat ... (vezi toată discuția)