Buna ziua,
Sotia mea detine doua apartamente in Bucuresti.
Primul dobandit in 2006 prin Certificat de Mostenitor dupa mama ei. Pe acesta l-am vandut in martie 2025.
Al doilea a fost dobandit in 1997 prin Act de Donatie cu Sarcini de la bunicul ei. Acesta a decedat in 2024. Dorim sa vindem si acest apartament in cursul anului 2025.
Am dori sa stim daca prin aceasta vanzare intram sub incidenta legii ANAF ca “operatiuni realizate de persoane impozabile din punct de vedere al TVA”.
Multumesc,
Andrei Dimitriu
Nu. Vanzarea bunurilor din patrimoniul propriu nu este fapta de comert.
Problema este ca inspectorii ANAF nu verifica intotdeauna in detaliu modul de dobandire si istoricul tranzactiilor. Deci va puteti gasi in situatia in care ANAF va considera vanzarile drept activitate comerciala. In caest caz va trebui sa mergeti la ei, cu actele pe care le aveti si sa lamuriti situatia.
Fiscalitate - tva
AndreiDim
Buna ziua,
Sotia mea detine doua apartamente in Bucuresti.
Primul dobandit in 2006 prin Certificat de Mostenitor dupa mama ei. Pe acesta l-am vandut in ... (vezi toată discuția)
Act de donatie
mss_ramona
Buna seara,
Sotul meu are un apartament dobandit prin act de donatie. Avem o familie care doreste sa-l achizitioneze prin banca prin programul prima ... (vezi toată discuția)