avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, pe data de 28.05.2025 am obținut decizia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, pe data de 28.05.2025 am obținut decizia băiatului ...

Buna ziua, pe data de 28.05.2025 am obținut decizia băiatului meu cu încadrarea de handicap grav cu însoțitor personal. Însoțitorul personal al copilului meu sunt eu. Întrebarea este următoarea: Cum este posibil sa i se acorde handicapul, iar însoțitorul nu? Daca in decizie este menționat clar că pe data de 28.05.2025 copilul a fost încadrat cu gradul de handicap grav cu însoțitor?
Specific că handicapul i s-a acordat pe 18.07.2025 pentru luna din urma (18.06.2025), dar însoțitorul personal nu. Nu este logic și normal ca acest handicap sa se acorde odată cu prestația asta? De ce nu se încadrează aceasta prestație în aceeași lună cu handicapul? Este posibil ca poștașul sa fii făcut vreo manevra? Repet, in decizie scrie clar ca s-au decis încadrarea copilului cu handicap grav și asistent personal timp de 12 luni de la data de 28.05.2025. Cu copilul trecem în tot felul de recuperări și nu mi se pare normal sa i se oprească banii copilului, va rog ajutor. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:13, 19 Iulie 2025
Ati scris mult sub impulsul furiei, si din pacate n-ati clarificat ce nelãmurire aveti.
Ce a primit copilul, si ce nu'?

Copilul intrã în drepturi începând cu luna iunie-2025 si plata se face în iulie luna asta pentru luna iunie.

Postasul n-a fãcut nici o manevrã. Nu prin postã se platesc toate drepturile, si nu în aceeasi zi.
Lãsati postasul în pace cã nu-i interesul lui sã stie ce nu are in atributie.

Reveniti cu detalii sã vã putem îndruma.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2025
Dapix, utilizator
Potrivit Legii 448/2006, dreptul la prestații sociale se acordă începând cu luna următoare celei în care persoana a fost încadrată în grad de handicap și încetează cu luna următoare celei în care persoana nu mai este încadrată în grad de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de indemnizatia de insotitor pentru luna in care a decedat persoana cu handicap? simiuc_gelu simiuc_gelu Dacă persoana cu handicap grav a decedat pe 4 aprilie, se va beneficia de indemnizatie de insotitor pe luna aprilie ( completa, zilnica sau nimic ) ? La ... (vezi toată discuția)
Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană ... nitulescugabrielasimona nitulescugabrielasimona Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană cu handicap cu însoțitor? Mulțumesc frumos. (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un certificat de handicap grad accentuat începând ... 78fluture 78fluture Bună ziua! Am un certificat de handicap grad accentuat începând cu luna mai 2025.. Am un salariu de baza de 4670 și am primit sporul de 15% care se acorda ... (vezi toată discuția)