avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anexa 24 - demonstrare relatie defunct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anexa 24 - demonstrare relatie defunct

Buna ziua,
Am urmatoarea speta:

Parintii divortati, eu fiind unica fiica.
Tatal recasatorit in alt oras, apoi decedat in 2013. Nu am fost chemata la mostenire si am aflat tarziu de decesul lui.
Bunicii din partea tatalui au murit in 2012 respectiv 2024. Sunt chemata la succesiunea din partea lor, doar ca am nevoie de anexa 24 pentru a demonstra legatura cu defunctul tata, ori aceasta a fost probabil emisa in 2013 cand eu nu am fost chemata la mostenire, iar primaria ultimului domiciliu a defunctului tata a spus ca nu mai elibereaza de mult timp acest document.

Cum trebuie sa procedez daca eu nu vreau sa am nicio legatura cu sotia tatalui dar totusi am nevoie de acest document pentru a dezbate succesiunea din partea bunicilor? Situatia se abordeaza si se rezolva doar in instanta?
Cel mai recent răspuns: Vasile Braun , Avocat 14:29, 22 Iulie 2025
Prin instantă,proba filiației se poate face si prin eliberarea duplicatelor cert.de nastere,ori de căsătorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea dupa decesul tatalui lumiplai lumiplai BUNA ZIUA MA NUMESC LUMINITA SI VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA. PARINTII MEI AU FOST CASATORITI TIMP DE 2 ANI. DIN CASATORIA LOR ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii marinica71 marinica71 bunicul meu din partea mamei a decedat in 1983 ramanand in viata sotia (bunica mea)si trei fiice (mama si matusile mele. ).in 1992 decedeaza si mama mea .anul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune nicoflax nicoflax Buna ziua, Am urmatoarea problema. Maine sunt chemat la dezbaterea succesiunii bunicului din partea tatalui. Situatia e in felul urmator:Mama s-a despartit ... (vezi toată discuția)