avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ore de liniște - Locuiesc într-o comună, la casă, ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ore de liniște - Locuiesc într-o comună, la casă, iar în ultimii ...

Bună ziua,

Locuiesc într-o comună, la casă, iar în ultimii ani am tot mai mulți vecini care dau muzica extrem de tare, uneori zilnic. Se aude atât de puternic încât o percep clar în toată casa, cu toate ușile și geamurile închise. De patru zile încoace, muzica merge aproape continuu, trei zile la rând a dat unul dintre vecini, apoi altul, și aseară au pus amândoi, foarte tare, chiar și după ora 22:00. Am reușit să înregistrez din bucătărie cât de tare se aude.

Am sunat de mai multe ori la Poliție, dar mi se spune că „nu sunt în orele de liniște” și nu pot face nimic. Totuși, chiar dacă nu e ora 22, e normal să nu pot sta în pat după muncă, fără să îmi bubuie capul din cauza muzicii lor?

Le-am zis cu frumosul de atâtea ori, dar primesc amenințări și "mută-te dacă nu-ți convine".

Ce pot face în această situație? Există vreo cale legală pentru a reclama constant acest tip de disconfort fonic, chiar și în afara orelor oficiale de liniște?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 12:39, 23 Iulie 2025
Buna ziua

Da, este legea 61/1991. Politistul cu care ati vorbit nu cunoaste legea.

Articolul 2
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
27. organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor.

Deci muzica la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor nu poate fi ascultata indiferent de intervalul orar.

Legea, in esenta spune asa:
- nu poti tulbura linistea fara drept in orice interval de timp
- nu poti pune muzica tare indiferent de intervalul de timp
- nu poti tulbura linistea sub nici o forma in intervalele 22.00-8.00 si 13.00-14.00

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zgomot la bloc AnnaMarya93 AnnaMarya93 Ce program este stabilit pentru linistea la.bloc . Legal .. (vezi toată discuția)
Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Informare la zi Dana Deea Dana Deea Buna ziua...imi puteti spune va rog care este ultima lege in vigoare pentru ca in anumite articole gasesc intervalul 7.00- 22.00 sau 8.00 - 23.00. Se respecta ... (vezi toată discuția)