avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu, in varsta de 57 de ani, a semnat in vara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu, in varsta de 57 de ani, a semnat in vara ...

Buna ziua!
Tatal meu, in varsta de 57 de ani, a semnat in vara lui 2024 contracte de credite de nevoi cu doua banci.
In luna decembrie 2024, a fost diagnosticat cu bipolaritate, avand simptome si de psihoze.
Incerc acum sa dovedesc faptul ca el si la momentul semnarii, cu 6 luni in urma, era sub influenta bolii si nu avea discernamant, cu scopul de a anula contractele respective si a radia orice viitoare plata necesara.
Stiu ca trebuie sa solicit in instanta o expertiza medico-legala pentru a se determina lipsa de discernamant inaintea diagnosticarii, insa va rog sa imi spuneti daca ar trebui sa ma indrept catre Judecatoria sectorului sau catre Tribunal. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:23, 23 Iulie 2025
punerea sub interdicție este de competenta instantei de tutelă. De regulă instanța de tutelă este judecătoria.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent de boalã, nu va fi exonerat de la plata datoriilor cãtre creditori.

Pe cale civilã va putea fi executat silit pe bunurile mobile si imobile.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire DDDttt DDDttt Am si eu o intrebare, tatal meu a mostenit dupa moartea parintilor lui , doua case si cateva terenuri , acesta este pensionat pe caz de boala momentan si ... (vezi toată discuția)
Contract uzufruct viager Alexandra88m Alexandra88m Buna seara, va rog frumos, dacă mă puteți ajuta pentru o situație care privește întocmirea unui contract cu clauza de întreținere pentru o doamna de 85 ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a unei persoane cu ContSters325089 ContSters325089 Buna ziua, 1.Este suficienta o \\\\"consultatie\\\\" la medicul psihiatru ptr a hotari ca pacientul are sau nu are discernamant?(medicul psihiatru presteaza ... (vezi toată discuția)