avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune parinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune parinte

Buna ziua in cazul unei succesiuni daca copilul a murit inaintea parintelui supravietuitor, copiii lui au drept la mostenire dupa decesul parintelui supravietuitor daca acesta i a lasat averea prin testament celuilalt copil care este in viata ?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:15, 24 Iulie 2025
Buna ziua, testamentul primeaza. Doar daca acesta s-ar anula, atunci s-ar putea discuta despre mostenirea legala, in situatia in care toate bunurile decedatului formeaza obiectul testamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sora ? gigelas gigelas Au fost 3 frati.Fiecare cu casa lor. Unul a murit,iar averea a ramas mostenitorilor acestuia (a avut copii). Recent,a murit si sora,dar aceasta nu are ... (vezi toată discuția)
Testament soti fara copii, dar cu animale de companie , daca mor amandoi justmeanamaria justmeanamaria Buna ziua . As avea o intrebare legata de testament . Eu si sotul meu nu avem copii . Vrem sa ne facem testament prin care sa ne lasam unul altuia tot ce am ... (vezi toată discuția)
Drept de reprezentare a soþului supravieþuitor ghiocelioana ghiocelioana 1.Soţul supravieţuitor poate veni la moştenirea socrilor săi prin reprezentarea defunctului său soţ ? 2. Cum poate să obţină încheierea notarială ... (vezi toată discuția)