avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Probleme cu obtinerea cartii de indentitate simple
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Probleme cu obtinerea cartii de indentitate simple

Buna ziua! Unul din parintii mei se confrunta cu o problema care nu ar trebuii sa existe. Cartea de identitate i-a expirat iar pe site-ul [ link extern ]
pe langa ca nu sunt locuri pana in septembrie , nu se poate face programare pentru cartea de identitate simpla.
Persoana in cauza s-a deplasat pana la Serviciul pentru Evidenta populatiei in care suntem arondati pentru cateva lamuriri. Pe langa ca au tipat (tipic romanesc) au spus ca ei refuza sa faca cartea de indentitate simpla si sa sun la minister. Bineinteles ca cei de la mai-depabd au dat din umeri la telefon spunand ca ei nu pot face nimic si ca este treaba primariei.
Unde m-as putea indrepta in cazul acesta ?
Se poate actiona in instanta in eventualitatea in care ei continua sa refuze ?
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 11:37, 28 Iulie 2025
Nu ”ei” refuza; deși nu s-a anunțat oficial, Ministerul de Interne nu mai tipărește cărți de identitate model vechi ( CI model 1997) , ci doar cărți electronice de identitate (CEI) sau cărți de identitate simple (CIS).

Puteți opta pentru unul dintre aceste modele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

din motive religioase, nu vreau carte electronică de identitate... Bineata Bineata Bună seara.Va rog să mă îndrumați și pe mine.Din motive religioase,nu vreau noile acte de indentitate CEI și CIS,vreau buletin de identitate model 1997 ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate pentru persoana imobilizata la pat adelina190 adelina190 mama mea este imobilizata si nu se poate deplasa la evidenta persoanelor din romania pentru asi schimba cartea de identitate care este expirata ,am intocmit ... (vezi toată discuția)
Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in serbia AnaLuana AnaLuana Buna ziua, Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal ... (vezi toată discuția)