avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, impreuna cu fratele meu si cu parintii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, impreuna cu fratele meu si cu parintii nostrii am ...

Buna ziua, impreuna cu fratele meu si cu parintii nostrii am decis ca apartamentul care apartine parintilor sa imi fie donat mie (ei fiind mutati in provincie), eu urmand sa ii achit fratelui meu suma de 31000 de euro. La notar parintii au realizat un act de donatie cu sarcina, al apartamentului catre mine, sarcina fiind ca eu sa ii donez fratelui meu suma de 31000 de euro. Eu la randul meu am realizat un act de donatie a sumei de bani catre fratele meu si am indeplinit sarcina in ziua semnarii actelor de donatie. Poate fi contestata pe viitor donatia apartamentului de catre fratelui meu pe motiv de succesiune? Sau in ce alte conditii ar mai putea fi atacata aceasta donatie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:39, 25 Iulie 2025
Donatia poate fi contestatã în instantã dacã fratele va avea pretentie la rezerva lui succesoralã.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun comun sau bun propriu alejandra alejandra sunt casatorita si locuim intr-o garsoniera care e proprietatea fratelui meu si de curand am primit niste bani de la parintii mei astfel incat vanzand ... (vezi toată discuția)
Donație de la mamă unuia din cei doi fii. ce declarație notarială de acord poate da fratele care nu primește nimic? manu32 manu32 Buna seara! Mama mea mi-a donat un apartament (1/1 cu scutire de raport) in urma unei intelegeri verbale ca sa platesc jumatate din valoare, fratelui meu. Am ... (vezi toată discuția)
In ce masura poate fi atacat actul de donatie ccrys ccrys Buna ziua, Parintii mei vor sa imi faca mie si sotiei act de donatie pt apartament. Eu am frate care nu este interesat de acest apartament si va da o ... (vezi toată discuția)