avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt reglementate in codul muncii pauzele fiziologice ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt reglementate in codul muncii pauzele fiziologice ...

Bună ziua, sunt reglementate in codul muncii pauzele fiziologice in afara celei de masa? In cele 8 ore de muncă ar fi normal sa avem dreptul la pauze fiziologice sau sa se considere timp scurs din pauza de masa? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:01, 28 Iulie 2025
Aveti grija ca pauzele pot creste durata timpului care se sta la munca.
Da, exact. Sau mi se taie din cele 8 ore de munca, si trebuie sa recuperez stand peste cele 8 ore. Mulțumesc

Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2025
Manuela Rășină, administrator
Nu are cum sa va taie .. sunt doua posibilitati :
- fie nu afecteaza timpul de munca, adica intra in durata timpului de munca prevazuta in contract
- fie prelungeste durata programului
Apaream in 3,4 zile din luna, cele in care nu am stat fix 8 ore, cu 7 ore, iar apoi cu 9 ore, pt ca m am prins ca nu va fi ok si stăteam peste 8 ore.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2025
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez intr o firma la care programul e de 6 ore pe zi. legal ... Iulianus2021 Iulianus2021 Lucrez intr o firma la care programul e de 6 ore pe zi. Legal eu in cele 6 ore nu sunt obligat sa am pauza. Managerul mi a zis că pot avea 6 ore da nici un ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa in timpul orelor de lucru ionut005 ionut005 buna seara!lucrez intr-o companie cu program normal de 8 ore ceea ce nu inteleg este ca incep dimineata la 8:30 si termin programul la 17:00. pauza de masa ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pauza ankalupu ankalupu buna ziua, exista vreo lege prin care ca angajat sa am dreptul la pauza?sa merg la baie in special. sau trebuie sa ma supun ca un sclav angajatorului si sa ... (vezi toată discuția)