avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Norme de igienă în bloc de locuințe
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Norme de igienă în bloc de locuințe

Bună ziua. Locuiesc la parterul unui bloc de 10 etaje în București. Există un vecin care își aruncă resturile menajere lângă ghenă, jos, într-o cutie mare și nu în saci menajeri. Acolo este o sursă permanentă de infecție, se dezvoltă viermi, vin gândaci. Mai ales în perioada asta de caniculă. Am discutat cu administratorul, care a spus că știe cine face acest lucru, dar nu are ce să-i facă. A fost doar o problemă de timp până să-mi intre și mie în apartament gândacii. Nu pot trăi în același spațiu cu ei. Vă rog să îmi spuneți ce măsuri legale se pot lua împotriva acestui comportament? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: daliana7 , utilizator 11:25, 4 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza DJSP si DJSV, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Anuntati in prealabil asociatia de proprietari in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa ia masuri (dati un termen rezonabil, sa zice 10 zile), deoarece veti anunta institutiile statului. In urma inspectiei, asociatia poate fi amendata contraventional deoarece nu a luat masurile care se impun. In notificarea asociatiei, mentionati ca nu veti fi de acord, sa platiti cota parte din amenda primita.
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
si aici: [ link extern ]
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ghena focar de infecție Thinina Thinina Cu respect, Expun caz Am reclamat o ghena infecta de 4ani Nimic, O ghena interioara de bloc cu tubulatura veche și infecta, un focar de infecție cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, in continuarea întrării (holul) blocului se afla ... buz_oianu buz_oianu Bună ziua, In continuarea întrării (holul) blocului se afla ghena de gunoi a unui magazin, ghena lipita de bloc (o construcție improvizata cu o ... (vezi toată discuția)
Solutie depozitare gunoi Costica33 Costica33 Astept de citiva ani sa se gaseasca o solutie de depozitare a gunoaielor care nu se pot arunca pe ghena de gunoi, in afara blocului. In ghena este spatiu ... (vezi toată discuția)