avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contecios administrativ competenta Tribunalul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contecios administrativ competenta Tribunalul Bucuresti

Buna ziua, va prezint situatia firmei noastre din aceasta vara 2025 in care primarul face orice este posibil sa ne inchida afacerea pe care o derulam in Statiunea Neptun.

In contextul actual prin demisia Vice-Prim Ministrului Atanasiu precizez de la inceput ca noi nu ne aflam nici in situatia de “spaga de imbogatire “ nici de “spaga de functionare” intrucat nu i-am acordat acestuia niciodata nici o spaga de nici un fel.

Situatia de fapt :
Firma noastra a depus în data de 28 februarie 2025 o cerere de eliberare a autorizației de funcționare pentru un punct de lucru sezonier (Pizzerie) în Statiunea Neptun, cu funcționare solicitată pentru perioada 1 mai – 15 septembrie 2025. Pizzeria este situata la etajul 1 al imobilului si etaj2-terasa circulabila avand Autorizatie de Constructie din anul 2000 si functionam in acest spatiu de 5 ani , in fiecare an Primarul ne-a vizat autorizatia ca totul fiind in regula , constructia in regula , autorizatia de constructive in regula , toate avizele in regula conform documentatiei de la dosarul departamentului de autorizari agenti economici.

Refuzul initial din acest an dat de Primar , din data de 23 Martie 2025 , s-a bazat pe lipsa intabularii constructiei, condiție introdusă printr-un HCL suspendat cu executare de Tribunalul Constanța, deci fără temei legal.
Prin acest refuz, Primarul a blocat activitatea sezonieră a reclamantei, deși nu exista niciun temei legal pentru respingerea cererii. Nu s-a comunicat nicio neregularitate în termenul legal, iar cererea s-a considerat completă de drept.L-am actionat in instanta pe “aprobare tacita” dar ne-a fost respinsa cererea intrucat s-a considerat ca intabularea este o problema de continuitate si termenul curge permanent.

Dupa acest prim refuz din 23 Martie 2025 dee la departamentul autorizari ni s-a transmis sa achitam taxa de promovare a turismului in valoare de 3700 lei si ni se va elibera in 2 zile autorizatia .Am achitat taxa si dupa doua zile ni s-a transmis ca nu ni se elibereaza autorizatia intrucat refuza Primarul , noi fiind “ victime colaterale” in rozboiul dansului cu proprietarul imobilului .

La parterul imobilului avem deasemenea inchiriat un spatiu de la acelasi proprietar unde functionam de 14 ani cu magazin activitate cod 4719- predominant nealimentare si unde deasemenea ne-a fost transmis in data de 23 Martie 2025 refuzul de eliberare al avizului/program de functionare intrucat nu este “intabulata” constructia .

Pentru magazin l-am actionat in instanta tot pe “aprobarea tacita” si Tribunalul Bucuresti ne-a dat castig de cauza si il obliga sa ne elibereze autorizatia , hotarare definitiva din data de 3 iulie 2025 , nu ne-a eliberat-o si in data de 6 iulie 2025 a trimis Politia Locala si ne-a aplicat amenda pe HG99/2000 ca nu detinem autorizatie de functionare . In acest sens alaturi de alte 7 firme din Statiunile arondate Mangaliei am depus plangere penala pentru abuz in serviciu , cazul nostru nefiind unul singular .

Acum dorim sa il actionam in instanta intrucat consideram ca motivele de respingere invocate de acesta sunt afirmatii fara acoperire , fara dovezi , fara nici un argument , acestea fiind urmatoarele :

1. din plansele depuse de noi la dosar ei spun ca reiese ca singurul mod de acces la terasa circulabila este pe o constructie invecinata . Noi de cand suntem chiriasi , de 5 ani de zile , am inchiriat etajul si terasa cu acces de la etajul 1 pe o alta scara invocata de primar , o scara care este logic ca trebuie sa ai acces la terasa . Nu s-au executat in acesti 5 ani nici un fel de constructie pentru amplasarea acestei scari .

2.sustin ca in autorizatia de constructie a etajului 1 erau 3 compartimentari pentru spatii comerciale iar acum este de terasa cu destinatie alimentatie publica . Avem Clasificare din partea Ministerului Turismului de 2 stele pentru bar si pizzerie de 5 ani , in care scrie clar ca la etajul 1 si terasa este pizzerie cu 60 de scaune la etajul 1 si 40 scaune la terasa de la etajul 2 si conform legislatiei prin spatiu commercial se intelege si activitatea economica de pizzeria/bar , deci nu birouri si nici locuinta .

3 : cladirea nu are intabulare . aceasta a fost o prevedere in regulamentul de functionare al agentilor economici prin HCL care a fost suspendat cu executare de catre Tribunalul Constanta pana la solutionarea pe fond care inca nu s-a finalizat .

Ce putem face, va rog?
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: val2244 , utilizator 13:16, 28 Iulie 2025
Dacă edificarea construcției s-a terminat, trebuie încheiat pv de recepție și înscris în CF. Dvs ați tot prezentat autorizația de construire timp de 5 ani. Care e situația de fapt? Că dvs plătiți oalele sparte, e posibil
s-a efectuat acum 25 de ani procesul verbal de receptie a lucrarilor de constructie doar ca proprietarul nu si-a intabulat inca constructia .nu este nici o prevedere legala sa fi obligat sa iti intabulezi constructia . de 14 ani avem autorizatii de functionare in aceasta constructie si toate avizele posibile . este doar un motiv nelegal ca Primarul sa nu ne vizeze si in acest an autorizatia
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2025
val2244, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare judecata contecios administrativ val2244 val2244 Buna ziua, va prezint situatia firmei noastre din aceasta vara 2025 in care primarul face orice este posibil sa ne inchida afacerea pe care o derulam in ... (vezi toată discuția)
alimentatie publica- autorizatie de functionare. Romică Stoica Romică Stoica Va rog sa-mi indicati temeiul legal in baza caruia primaria imi solicita acordul tuturor locatarilor de pe scara, pentru a-mi emite autorizatia de functionare ... (vezi toată discuția)
Mansardare antonela74 antonela74 buna ziua, am si eu cateva probleme legata de mansardarea unui tronson a unui bloc cu 4 etaje. Vreau sa stiu daca existand o autorizatie de construire a unei ... (vezi toată discuția)