Buna ziua! Am o intrebare cu privire la un bonus pe care ar fi trebuit sa il primesc de la fostul loc de munca.
Am incheiat contractul cu fostul job la 1 iulie, iar la sfarsitul lunii iunie s-a finalizat trimestrul. Asadar, mi s-a promit de catre managerul durect ca voi primi bonusul trimestrual intrucat am încheiat contractul dupa finalizarea trimestrului. Mi s-a confirmat, din nou, din partea managerului ca am deblocat bonusul respectiv, si ca il voi primi cel mai probabil la finalul lui iulie.
Acum am aflat ca nu voi mai primi bonusul deoarece in momentul in care s-a alocat bonusul, contractul meu nu mai era activ. Totusi, mi s-a comunicat asta dupa ce am intrebat eu, curioasa fiind de bonusul respectiv.
Desi contractul nu era activ, eu am fost la acest job pe parcursul perioadei intregului trimestru. Exista vreo lege mai exact care sa explice exact ce au facut ei? Este legal? Mentionez ca in contract este mentionat bonusul de performanta anual, nu am gqsit sa scrie nimic exact de cel trimestrial. Totusi, bonusul anual este bazat pe cel trimestrial.
Multumesc anticipat!
Ca sa va raspundem cat mai exact trebuie sa ne precizati :
1. Acordarea bonusului in baza carui document se acorda , c.i.m., c.c.m., decizie interna etc.?
2. Exista criterii de acordare a acestuia ? Daca da, care sunt acestea ?