avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit saptamana trecuta prima amenda de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit saptamana trecuta prima amenda de circulatie, ...

Buna ziua! Am primit saptamana trecuta prima amenda de circulatie, pentru virarea la stanga pe linia continua; am intrat intr-o parcare fara sa incurc macar pe nimeni. Politia era binenteles parcata la intrare cu fata si m-a vazut. Am primit 6 puncte penalizare si 9 amenda. Am semnat ca stiu ca am gresit. La penalizare nu am obiectii (articol sanctionat 108/1/d/9) dar la amenda nu am gasit la articolul sanctionat 102/... (nu se intelege) fapta mea. Am mai intrebat dar parerile sunt impartite. As vrea sa stiu daca are rost sa fac contestatie; 1800 lei sunt ceva banuti totusi si mi se pare cam mult. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: stupuiulian , utilizator 16:47, 30 Iulie 2025
Vedeti acest articol
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E vorba de art. 102 alin 2, care face trimitere la 108/1/d/9. V-a incadrat corect si puteți plăti in 15 zile jumătate din minim, adică vreo 903 RON, dacă nu ma înșel. Toate sancțiunile de la 102 sunt cu 9 puncte amendă minim.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2025
latka, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati cu intelegerea articolelor dintr-o amenda ... maria v maria v Va rog sa ma ajutati cu intelegerea articolelor dintr-o amenda la circulatie. Vreau sa depun contestatie, fiindca politistul, foarte tanar, nu a stiut sa-mi ... (vezi toată discuția)
Parcare pe sens unic mada2113 mada2113 Am parcat pe o strada cu sens unic ,pe partea stanga unde era permis.Problema este ca , pe strada aceea era si o intersectie,iar eu am parcat dupa intersesctie ... (vezi toată discuția)
Amenda de viteza cu mentionarea articolului din lege eronat Equaliser Equaliser Buna ziua, Am primit o amenda de viteza, iar pe procesul verbal, la mentionarea articolului conform caruia am produs ilegalitatea este mentionat articolul ... (vezi toată discuția)