avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divorț prin acord
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divorț prin acord

Divorț prin acord, la judecătorie, pronunțat, am primit prin poștă Hotărîrea definitivă, ce trebuie să mai fac? Am nevoie de vreo ștampilă suplimentară de la judecătorie sau o pot folosi așa?
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2025
FloareaStancilor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 18:13, 19 August 2025
mergeti la instanta si legalizati hotararea

MYRA CIMPEAN a scris:

mergeti la instanta si legalizati hotararea

Adică la registratura tribunalului?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da,la instanta care a pronunțat hotărârea.Depuneti la registratura cerere legalizare,taxa timbru 5 lei /hotărâre,. Sunt instante care au birouri separate unde se eliberează dar de obicei se depun la registratura.Pana la 1 09 programul cu publicul este redus asa ca dacă nu este graba mai bine mergeți după data respectiva..

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Da,la instanta care a pronunțat hotărârea.Depuneti la registratura cerere legalizare,taxa timbru 5 lei /hotărâre,. Sunt instante care au birouri separate unde se eliberează dar de obicei se depun la registratura.Pana la 1 09 programul cu publicul este redus asa ca dacă nu este graba mai bine mergeți după data respectiva..

Am nevoie să-mi schimb buletinul, e urgent, m-am mutat în alta localitate, și teoretic am nevoie de hotărîrea de divorț pentru asta. Oare pot să-mi fac buletin pe adresa nouă și fără această hotărîre ?
După ce rămâne definitivă, trebuie să legalizați hotărârea. Pentru asta trebuie să mergeți la instanță cu copii de pe hotărâre, taxa de timbru (5 lei/1 ex) și cerere. Vă sfătuiesc să cereți legalizarea mai multor exemplare (cel puțin 3).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta definitiva si irevocabila! catalin83 catalin83 fiti amabil;in cazul in care trebuie sa-mi schimb buletinul(CI),la politie este nevoie de sentinta de divort definitiva irevocabila?sau merge si cu hotararea ... (vezi toată discuția)
Model de cerere vicar vicar Buna ziua, am cautat pe portalul instantelor un model de cerere pentru eliberare copie hotarire de divort cu mentiunea definitiva si irevocabila si nu am ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare divort Marina2013 Marina2013 Am nevoie de copie legalizata dupa Sentinta de divort. Aceasta nu are stampila cu specificatia\\"definitiva si irevocabila\\". As vrea sa stiu ce taxe trebuie ... (vezi toată discuția)