avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu a decedat in anul 2006 iar bunica dupa tata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu a decedat in anul 2006 iar bunica dupa tata ...

Buna ziua,
Tatal meu a decedat in anul 2006 iar bunica dupa tata a decedat in 2023 .
In ce ordine trebuie sa fac succesiunile ? Prima dupa tata sau dupa bunica ?
Pot face ambele succesiuni in acelasi timp ?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2025
Barzote, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 00:34, 1 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă tatăl nu are absolut nimic în proprietate, nu aveți de ce sa dezbateti succesiunea.
Mama nu mai are niciun drept și nicio implicare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soții divorțați nu mai sunt soți, deci dispare și vocația succesorală. Cu condiția ca divorțul să fie definitiv.

Dacă tatăl nu a avut bunuri pe numele său, e suficient să obțineți certificat de atestare a calității de moștenitor, pentru eventualitatea că ar putea apărea bunuri viitoare (prin aplicarea legilor proprietății de exemplu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul fiului, decesul mamei, fiul necasatorit si fara copii, mama divortata de tatal fiului de multi ... (vezi toată discuția)
Cum ne putem recupera drepturile asupra casei si pamanturilor? Dragoi Simona Dragoi Simona Am si eu o problema ca si multi altii si daca se poate as dori sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...parintii sotului meu sunt divortati de pe vremea cand toti ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunica, bunic decedat, fiul lor unic (deci tata'meu) decedat illi illi buna ziua, as dori sa ma informez in legatura cu succesiunea dupa bunica din partea tatalui meu (bunic decedat) tata a decedat (fiu unic) anul trecut, nici ... (vezi toată discuția)