avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Momentan ma aflu in indemnizatie de somaj pana in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Momentan ma aflu in indemnizatie de somaj pana in ...

Buna ziua.

Momentan ma aflu in indemnizatie de somaj pana in data de 10 septembrie 2025.
As dori sa aflu cum se procedeaza in cazul meu cu noile legi?
Interesul meu e sa ma angajez in acest an, insa nu stiu inca exact cand voi reusi si nu as dori sa pierd statutul de asigurat.
Ce pasi va trebui sa urmaresc, se poate achita si lunar (in caz ca ma angajez si nu platesc pe un an intreg de dinainte) ?
Sau pana cand sunt in somaj se retine din suma respectiva CASS?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: D.Renata , utilizator 09:52, 29 August 2025
Din cate am inteles se va retine automat 10 % din indemnizatia de somaj.
Eu fiind in somaj pana in 10 septembrie (suma aferenta lunii august il voi primi in septembrie, iar cea pentru septembrie in octombrie), atunci aceasta suma scazuta automat va indeplini conditia de asigurat si pe septembrie sau pana la ce data exacta voi aparea in sistem ca si asigurat?
Si in cazul in care ma angajez dupa 10 septembrie voi fi din nou asigurat sau tot va trebui eu sa achit (exista posibilitatea de a achita doar pe 1 luna?)
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa traducator si interpret + angajata la o firma in afara domeniului - ce taxe trebuie sa platesc? Cbunescu Cbunescu Am urmarit multe discutii in ultima vreme legate de prevederile OUG 58, dar nicaieri nu am gasit explicatii pentru urmatoarea situatie, in care ma aflu: - ... (vezi toată discuția)
Plata pentru pensie, somaj si asigurari de sanatate malvin1956 malvin1956 In conditiile in care imi depun demisia, va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti punctual pasii ce trebuie urmati pentru a putea plati eu, direct, contributiile ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie anticipata partiala? popacam popacam Am mai multe intrebari: 1.daca societatea unde sunt salariata nu a platit asigurarile ptr ultimele 6 luni si esste in faliment,pot beneficia de somaj? 2.pot ... (vezi toată discuția)