avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt funcționar public și am o procura in calitate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt funcționar public și am o procura in calitate de mandatar ...

Sunt funcționar public și am o procura in calitate de mandatar de vânzare a unui imobil.in procura scrie că pot folosii și contul meu.Este corect? In cat timp să transfere banii la cel care mi A făcut procura? De fapt el vrea să-l mi doneze banii să cumpăr altă proprietate? Să folosesc contul lui? Cum sa completez apoi declarația de avere? Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:39, 2 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este corect.
Cel care lasă procura poate stabili în cuprinsul ei, în contul cui va fi virat prețul. Dacă a specificat în procură că în contul dvs, e ok.
Legea nu prevede un termen în care sa ii restituiti banii, dar e bine sa o faceți imediat (în aceeași zi sau în ziua următoare)
Dacă mandantul vrea sa vi-i doneze, ar trebui sa facă o alta procura, prin care sa imputernicească o alta persoană (nu dvs) sa va doneze suma respectivă.
Sau, sa vina personal în țară și sa încheiați contractul de donație pentru acea sumă.
Nu este recomandat sa păstrați banii (chiar dacă mandantul insistă). Nu știți cum evoluează relațiile dintre dvs și de ce sa fiți acuzat ulterior că v-ati însușit banii?
Plus că intenția de a dona, de a gratifica trebuie sa fie neechivocă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2025
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare despagubire anrp prin mandatar ionwt ionwt Buna seara! I legatura cu ANRP-ul , in aceasta primavara (prin Arpilie) s-a emis ordinul de plata catre un singur beneficiar. Pe acest O.P suntem 5 ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare si incasare bani armada_maxima armada_maxima Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea intrebare aferenta unei procuri de vanzare -cumparare si incasare bani. In procura apare urmatorul ... (vezi toată discuția)
Procura irevocabila? vreau_sa_stiu vreau_sa_stiu cineva m-a imputernicit sa ii vand terenul, sa-i fac cadastru, etc printr-o procura in care scrie ca este irevocabila si ca acesta a primit suma de bani pt ... (vezi toată discuția)