Parintii mei trec printr-un partaj, iar tatal meu, singurul dintre cei doi cu care tin legatura, mi-a cerut o copie mie si fratelui meu dupa certificatul de nastere.
Imi doresc sa il ajut, dar mentionez ca nu am incredere sa ofer documente, relatia nefiind tocmai buna, mai ales ca in trecut mi s-a cerut tot de catre el sa accept falsificarea unui document, dar am refuzat.
Doresc sa stiu daca pe baza certificatului de nastere se poate face un imprumut bancar, iar daca nu se poate, de ce i-ar trebui acest certificat in cazul unul partaj, noi doi fiind majori. Nu se poate face partajul fara acest document ?
Cel mai bine cereți lămuriri la notarul care se ocupa de partajul părinților pentru ca fiecare notar are alte cerințe . Trimiteți daca se confirma ca este necesar .
vi s-a cerut o copie a certificatului, nu originalul. e drept ca are inscris pe el CNP.
imprumuturi bancare nu se pot face daca persoana nu are cont deschis la banca, iar pentru acest lucru trebuie sa mearga in persoana la o agentie, cu un act de identitate personal.
actele de identitate recunoscute legal sunt buletinele, cartile de identitate sau pasapoartele.
partajul este notarial sau judiciar?
Imprumuturile se pot face si de la IFN, unde nu cred ca trebuie cont, de aceea ma tem si intrebam, desi logic ar fi sa se faca doar pe baza unui buletin.
Partajul este judiciar. Este necesara aceasta copie a certificatelor de nastere ?
Nu ii trebuie la partaj.
Dar nici nu are ce sa facă cu el. Certificatul de naștere nu are poză și nici nu e act de identitate. La bănci, IFN-uri nici nu se cere vreodată certificatul de nastere.
Cereți mai multe detalii sau oferiti-vă să îl însoțiți acolo unde spune ca ii trebuie.