avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E necesar certificatul de nastere la partaj ? Se poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E necesar certificatul de nastere la partaj ? Se poate face altceva cu el ?

Buna seara,

Parintii mei trec printr-un partaj, iar tatal meu, singurul dintre cei doi cu care tin legatura, mi-a cerut o copie mie si fratelui meu dupa certificatul de nastere.

Imi doresc sa il ajut, dar mentionez ca nu am incredere sa ofer documente, relatia nefiind tocmai buna, mai ales ca in trecut mi s-a cerut tot de catre el sa accept falsificarea unui document, dar am refuzat.

Doresc sa stiu daca pe baza certificatului de nastere se poate face un imprumut bancar, iar daca nu se poate, de ce i-ar trebui acest certificat in cazul unul partaj, noi doi fiind majori. Nu se poate face partajul fara acest document ?

Multumesc frumos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2025
Roxana1511, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:02, 3 August 2025
Cel mai bine cereți lămuriri la notarul care se ocupa de partajul părinților pentru ca fiecare notar are alte cerințe . Trimiteți daca se confirma ca este necesar .
Etsy123, utilizator
vi s-a cerut o copie a certificatului, nu originalul. e drept ca are inscris pe el CNP.
imprumuturi bancare nu se pot face daca persoana nu are cont deschis la banca, iar pentru acest lucru trebuie sa mearga in persoana la o agentie, cu un act de identitate personal.
actele de identitate recunoscute legal sunt buletinele, cartile de identitate sau pasapoartele.
partajul este notarial sau judiciar?
Imprumuturile se pot face si de la IFN, unde nu cred ca trebuie cont, de aceea ma tem si intrebam, desi logic ar fi sa se faca doar pe baza unui buletin.

Partajul este judiciar. Este necesara aceasta copie a certificatelor de nastere ?

Roxana1511, utilizator
Nu ii e necesar la partaj.
Nu ii trebuie la partaj.
Dar nici nu are ce sa facă cu el. Certificatul de naștere nu are poză și nici nu e act de identitate. La bănci, IFN-uri nici nu se cere vreodată certificatul de nastere.
Cereți mai multe detalii sau oferiti-vă să îl însoțiți acolo unde spune ca ii trebuie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc pt copii nascuti in strainatate LidyHM LidyHM Buna! Am 2 copii nascuti in strainatate(unul in Canada si altul in USA). Am reusit sa le obtin Apostila pe certificatele de nastere si in curand o sa le am ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificate de nastere in romania ale copiilor numai de catre un parinte MissTina1 MissTina1 [i][/i]Buna ziua.Am nevoie de ajutorul d-voastra pentru fiul meu. El e cetatean roman cu domiciliul in Israel.Are 2 copii nascuti in Israel,el nefiind ... (vezi toată discuția)
Pasaport Stoica Gabriela Madalina Stoica Gabriela Madalina Buna ziua, As dori sa imi raspunda si mie cineva.in martie eu si sotul meu,casatoriti,plecam in spania cu bebelusul nostru in varsta de 1 anisor,si as dori sa ... (vezi toată discuția)