avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
LIVE, ACUM ESG în România: Reglementări și implementarea practică a cerințelor de raportare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mi-am crescut frații timp de 4 ani împreună cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mi-am crescut frații timp de 4 ani împreună cu tatăl ...

Buna mi-am crescut frați timp de 4 ani împreună cu tatăl meu copii nu sunt pe numele tatălui meu pentru că femeia cu care a făcut copii a fost cununată cu altcineva acceasta femeie ia făcut mult rău tatălui meu a intrat cu lumea peste el in casa ia luat unu dintre copii și pe lângă asta a luat și bătaie ia dat dantura jos din gura nu știu cum să procedăm cu accceasta femeie timp de 3 ani a mâncat alocația la amândoi fara să le trimită un leu
face parte dintr-o familie defavorizata bagă la aparate bea unul dintre copii după ce la luat de la noi la trimis la cerșit iar eu că sora lor vreau tot binele pentru ei vreau sa avem acte in regula cu copii că ia sa nu mai aibe dreptul la nimic nu știm cum să procedăm un sfat daca ne-ați da și nouă va rog frumos
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 23:14, 5 August 2025
Este o situatie foarte complicata , trebuie deschis proces pentru stabilirea paternitatii , onorariu avocat, taxa de timbru , teste ADN , etc si toate astea costa multi bani si timp si mai mult . Daca va puteti permite mergeti la un avocat pentru o consultanta , macar asa o sa stiti daca sunt ceva sanse si cam ce costuri implica . Daca mama copiilor nu este casatorita cu tatal d-voastra oricum nu are nici un drept la bunurile lui si puteti cere ordin de restrictie daca devine violenta . In ceea ce priveste alocatia , aceasta nu poate fi primita decat de parintii copiilor iar tatal d-voastra inca nu are acest drept .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acțiunea e de tagada de paternitate. După ce tatal dvs devine tatal si acelor copii, poate cere ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de el, ca locuinta copiilor sa fie la el, sa primească el alocația si pensie de intretinere de la mama.
Pana la proces, poate face plângere la dgaspc pt felul in care sunt ținuți copiii sau copilul daca e doar unul la ea
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
În situația pe care o descrieți, obligatoriu plângere la DGASPC, care poate constata abuzul comis de mamă și de soțul acesteia și poate lua măsuri pentru protecția de urgență a copiilor. DGASPC printr-un ONG partener vă poate ajuta inclusiv să obțineți o asistență juridică pro bono, pentru acțiunea în tăgada paternității soțului mamei și pentru stabilirea custodiei exclusive a tatălui natural.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai simplu sunati la 119 dv sau un al frate mai mic sa raporteze ce ati spus ca a venit mama i-a batut si pe unul din cei doi i-a trimis la cersit si ati rezolvat-o pe mama.
Ajunge dupa ancheta direct dupa gratii daca dovediti ca a trimis unul din copii la cersit si i-a batut pe ceilalti.
[ link extern ] /

NUMAR UNIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII – 119

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dacă avem 2 copii minori eu sunt sora lor tata sa însurat ... Gajsjsjjeke Gajsjsjjeke Bună dacă avem 2 copii minori eu sunt sora lor tata sa însurat cu o femeie cu care a făcut 2 copii 2 băieți ia când ia născut era cununat acum copii ... (vezi toată discuția)
Cum trec copiii pe nume meu ca tata? mama lor i-a lăsat și a fugit ... Gajsjsjjeke Gajsjsjjeke Cum trec copii pe nume meu ca tata mama lor ia lăsat și a fugit în afara cu alt cine va copii au 3 ani și 4 ani ea este cununata cu alt cine va care a mai ... (vezi toată discuția)
În anul 1980 tatăl meu a trăit în concubinaj cu mama mea ... Un om printre oamenii Un om printre oamenii În anul 1980 tatăl meu a trăit în concubinaj cu mama mea aceasta fin gravida cu un alt bărbat, după care a născut un băiat pe care tatăl meu la trecut ... (vezi toată discuția)