avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul termen depunere cerere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul termen depunere cerere

calcul termen

Bună ziua !
Vă rugăm să ne ajutați cu privire la următoarea situație:
- trebuie să depunem o Cerere în termen de 45 de zile calendaristice, de la data luării la cunoștință a unei OUG care a intrat în vigoare la data de 01 iulie 2025
- care este ultima zi de depunere a Cererii ?
Se ia în calcul ziua de 01 iulie 2025, când a intrat în vigoare OUG ?
Se ia în calcul ziua de 14 august 2025, când este a 45-a zi calendaristică ?

Vă mulțumim anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 8 August 2025
Dacă 01 iulie 2025 este considerată data luării la cunoștință, atunci nu se calculează în termen — termenul începe de a doua zi, adică 02 iulie 2025.Asta e regula generală din Codul de procedură civilă/articolele privind calculul termenelor: ziua de început nu se ia în calcul, ci termenul începe a doua zi.Dacă data de începere este 02 iulie 2025, atunci 45 de zile calendaristice se încheie în 14 august 2025.Deci, 14 august 2025 este ultima zi în care se poate depune cererea.
Codul de procedura civila nu se aplica decat termenelor din procese nu si in acest caz.

Daca ati luat la cunostinta pe 01.07.2025 , ultima zi de depunere este 18.08.2025 .
de pe 1 iulie pana pe 18 august sunt 45 de zile calendaristice?
Citiți codul civil privind calculul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen 30 zile contestatie allview777 allview777 Buna ziua. DORESC SA STIU CUM SE CALCULEAZA TERMERMENUL DE 30 ZILE PT. O CONTESTARE LA TRIBUNAL A UNEI DECIZII DE SANCTIONARE! Daca in data de 10.03.2015 am ... (vezi toată discuția)
Calcul termen apel , pe zile aurel_vl aurel_vl Proces civil judecat dupa vechiul cod de procedura Hotararea civila comunicata de Judecatorie in data de 28 iulie 2016 cu drept de apel in 15 ... (vezi toată discuția)
Termenul de depunere a unui raspuns la intampinare gillu gillu Buna seara. Am primit o citatie de la judecatorie prin care suntem obligati de a depune raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la data primirii ... (vezi toată discuția)