As dori sa stiu daca pentru luarea in spatiu a unei persoane , trebuie acordul ambilor proprietari? . Exista urmatorul scenariu:
Sunt proaspăt casatorit si doresc ca sotia mea sa locuiască cu mine si părinții mei , apartamentul fiind proprietatea lor. Dar tatal meu nu doreste acest lucru, se poate atunci luarea in spațiu daca doar unul dintre proprietari este de acord?
E suficient acceptul unui singur proprietar , dar … oare e bine asa ? Daca tatal dvs. e impotriva , riscati sa va dea afara pe amandoi , ca si dvs. nu sunteti decat un tolerat in casa lor, nu aveti nici un drept . Presupun ca nu puteti trai acolo in asemenea conditii … Sa nu mai vorbim ca starniti cearta si scandal intre parintii dvs., care nu stiti unde va duce … Cred ca nu va doriti asta … Nu-i suficient sa doriti dvs., nu credeti ?
Declaraţia de consimţământ pentru primirea în spaţiu a unei terţe persoane poate fi dată numai de unul dintre soţi în situaţia în care imobilul respectiv nu a fost notificat în cartea funciară ca locuinţă a familiei. Dacă imobilul respectiv a fost notificat în cartea funciară ca locuinţă a familiei este necesară prezenţa ambilor soţi.
În situaţia în care imobilul este deţinut în copropietate de mai multe persoane, declaraţia de consimţământ poate fi dată de oricare dintre propietari, cu excepţia cazului în care aceştia se află în litigiu pentru acel imobil, situaţie în care este necesar ca toţi propietarii să-şi dea consimţământul.